Com molts altres municipis catalans, Masquefa va acollir, dimarts al vespre, una concentració davant l’Ajuntament en defensa de la democràcia i en suport al president Mas i les conselleres Rigau i Ortega, tots tres imputats per haver posat les urnes en el procés participatiu del 9N de l’any passat.

La concentració, convocada a tot el país per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) –de la qual l’Ajuntament de Masquefa n’és membre fundador- i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), tenia per lema ‘9N som tots’.

A Masquefa es van concentrar davant l’Ajuntament diversos vilatans i regidors de Convergència, Demòcrates, Esquerra i la CUP.

L’acte va comptar amb els parlaments de Xavier Manuel, de l’ANC de Masquefa, i l’alcalde, Xavier Boquete, que va llegir el Manifest redactat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

També es va col·locar una urna utilitzada el 9N com a gest simbòlic. A més, diverses persones van signar una carta de protesta individual adreçada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La concentració es va fer simultàniament a més de 600 municipis.

L’alcalde de Maquefa dóna suport a Artur Mas davant el TSJC

D’altra banda, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va ser present en l’acte de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, que es va fer dijous al matí a Barcelona, davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on Artur Mas va declarar com a imputat per posar les urnes el 9-N de l’any passat.

També hi van ser presents més de 400 alcaldes de tot Catalunya. Els alcaldes van estar davant les portes del TSJC durant tota la declaració del President, que va durar més d’una hora i mitja. Tant a l’entrada de Mas al TSJC, com a la sortida, els alcaldes van saludar al president Mas com a mostra de suport.