La festa de la Ciutat Gegantera compta ja amb diverses subvencions que permetran finançar-la en gran part. D’una banda, el Consell Comarcal de l’Anoia ha concedit a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa un ajut de 2.000 euros. I, d’altra banda, uns altres tres organismes han confirmat que aportaran subvencions. Es tracta de La Fundació la Caixa, que hi destinarà 28.000 euros, la Generalitat de Catalunya (17.732 euros) i la Diputació de Barcelona (3.696 euros).

En total, doncs, amb les gestions que ha fet l’Ajuntament de Masquefa s’han pogut aconseguir d’aquestes quatre institucions subvencions per un import de 51.428 euros per finançar aquest important esdeveniment geganter, que va tenir el seu acte central el cap de setmana del 9 i 10 de juny i que s’allarga durant tot un any amb les sortides que la colla masquefina fa arreu de la geografia catalana. L’Ajuntament també hi ha aportat suport logístic i tècnic.

Capital del món geganter
Aquest any 2012 Masquefa ha estat proclamada Ciutat Gegantera –és el segon municipi de la comarca que ho esdevé, després de Capellades- i durant 365 dies ostenta el títol honorífic de capital del món geganter. L’acte central de la Ciutat Gegantera, la festa del 9 i 10 de juny, va reunir a Masquefa fins a 122 colles d’arreu dels Països Catalans i 3.500 geganters i músics, a més d’un miler de visitants. Es tracta de la celebració gegantera més gran que anualment s’organitza a Catalunya, cada any en una localitat diferent.

A més, la proclamació de Ciutat Gegantera també atorga a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa l’honor de representar arreu on se la convida la cultura gegantera i el nostre país. En aquest sentit, l’entitat participa en les festes que s’organitzen en diversos municipis, on fa ballar els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els seus gegantons, en Pau i n’Alegria.

Per la seva proclamació com a Ciutat Gegantera, Masquefa també acollirà l’assemblea general anual de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.