La Policia Local de Masquefa recorda a la població, i especialment al col·lectiu de la gent gran, que és molt important seguir els següents consells de seguretat quan som al carrer:

● És convenient que no porteu a sobre moltes joies o altres objectes de valor; en tot cas eviteu fer-ne ostentació.

● Si sortiu de nit al carrer és aconsellable que aneu acompanyats.

● És recomanable que porteu la bossa de mà creuada al davant, mai a l’esquena, i trieu una bossa que tingui una tanca segura, que no us la puguin obrir en un moment de distracció.

● No és recomanable que feu confiança a persones desconegudes, sobretot facilitant-los dades personals.

● Pareu atenció a les distraccions provocades per estranys. Se us poden acostar amb la intenció d’estafar-vos o robar-vos amb diferents argúcies: proposant-vos el bescanvi d’un bitllet de loteria premiat; tacant-vos amb un líquid i volent-vos netejar; fent-se passar per un conegut de fa anys; demanant-vos d’utilitzar el bany de casa; demanant-vos alguna informació o signatura; llençant monedes al terra, o donant-vos un cop o empenta per l’esquena.

● Si us trobeu en qualsevol d’aquests casos anteriors o altres, demaneu ajuda a qualsevol establiment.

● Quan aneu al banc, eviteu treure grans quantitats de diners en efectiu. Si ho heu de fer, busqueu algú de confiança que us acompanyi, escolliu el millor camí (amb voreres amples, bona il·luminació, presència de comerços …) i guardeu els diners en lloc segur.

● Quan hagueu d’utilitzar els caixers automàtics, procureu que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell. No deixeu que ningú se us acosti massa.

● A l’hora d’entrar a casa, pareu atenció si us trobeu persones desconegudes. Podrien intentar robar-vos al portal o a l’ascensor. En cas de dubte, espereu que entri algú de confiança.

Davant de qualsevol problema que tingueu aviseu la Policia Local de Masquefa (93 772 60 25) o el Centre d’Emergències de Catalunya (112), que donen resposta immediata les 24 hores del dia.