L’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya han elaborat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Diputació i el DipSalut, un tríptic que recull els principals consells de seguretat alimentària per a la gent gran.

El document destaca la importància d’una preparació i cocció adequades dels aliments per mantenir una bona salut. Amb l’edat, les defenses es poden debilitar i per això és important extremar la higiene en la preparació dels menjars per a evitar malalties.

Alguns dels consells més importants que hi podem trobar són:

-Les quatre normes bàsiques per a la manipulació d’aliments (netejar, cuinar a 75º, separar i refredar)
-Guardar els aliments cuinats a la nevera en recipients tancats
-Reescalfar-los bé abans de consumir
-No ingerir cap aliment cru d’origen animal

El tríptic el podeu trobar a les farmàcies. També el podeu consultar a la pàgina web de totes les institucions col·laboradores.

(Consulteu el tríptic)