Masquefa reprèn aquesta setmana l’agenda d’activitats organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març).
 
Exposició ‘6 oportunitats’
Aquest divendres, 13 de març, a les 10 del matí, al vestíbul de l’Ajuntament, s’inaugurarà l’exposició itinerant “6 oportunitats”. La mostra recull les històries vitals de sis dones que han participat en els cursos i el servei d’assessorament del programa municipal “Dona’t una oportunitat” i que han aconseguit trobar feina o muntar una empresa pròpia.
 
L’exposició inclou el testimoni de les usuàries així com material gràfic i fotogràfic. “6 oportunitats” es podrà visitar a l’Ajuntament fins al dia 30 de març. L’endemà, 31, es traslladarà al mercat, i l’1 d’abril al Centre Tecnològic Comunitari.
 
Sopar de dones i discomòbil
D’altra banda, aquest dissabte, 14 de març, es farà un sopar de dones i una discoteca mòbil a la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo.
 
Gran assistència al cine-fòrum
El programa d’activitats organitzat per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de la Dona va començar diumenge, 8 de març, amb un cine-fòrum en què es va projectar la pel·lícula “13 rosas” i que va comptar amb la intervenció de Dani García, historiador i coordinador de l’espai de debat Cafès amb Història.
 
L’activitat va registrar una gran afluència de públic, amb gairebé un centenar d’assistents, molt dels quals van emocionar-se durant la projecció. “13 rosas” narra la història d’unes noies republicanes que no poden fugir de l’estat una vegada acabada la Guerra Civil i que són terriblement perseguides pel règim franquista.
 
Després de la pel·lícula els assistents van debatre animadament sobre el paper de la dona abans i ara, i al voltant de la discriminació i la desigualtat de les quals lamentablement les dones encara són víctimes en molts àmbits.
 
100 anys de commemoració
També es va fer lectura d’un manifest que denuncia “les situacions de desigualtat que viuen les dones” i reivindica “la igualtat efectiva amb els homes com un principi essencial de les societats democràtiques”.
 
El text recorda que es compleixen 100 anys de commemoració del 8 de març i 30 anys d’ajuntaments democràtics, “trenta anys de compromís dels governs locals amb la millora de la qualitat de vida de les dones, trenta anys de compromís per fer de la igualtat una realitat quotidiana, i trenta anys d’incorporació de les dones a la política local, de creació d’espais públics on donar i escoltar la seva veu”.
 
Finalment, el manifest reclama “el compromís de tota la societat amb la causa de la igualtat”, compromís que ha de fer possible “desterrar la violència que tantes vegades posa en perill la vida de les dones i fins i tot els la pren; fer visibles les aportacions de les dones al conjunt de la societat en els camps de la cultura i el saber; tenir en compte les necessitats específiques de les dones en l’àmbit de l’educació i la salut; gaudir de les mateixes oportunitats i condicions que els homes en la vida social, política i econòmica, i que els homes i les dones siguin corresponsables en totes les esferes de la vida i puguin gaudir-la en peu d’igualtat”.