Després de les primeres activitats celebrades el 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, Masquefa reprèn aquests dies el programa d’activitats organitzat amb motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

D’una banda, fins aquest dissabte, 14 de juny, es pot visitar a la Biblioteca una exposició sobre el PAES, el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses. El PAES és una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica, que compta ja amb 5.500 adhesions d’ens locals, majoritàriament d’Europa, entre les quals l’Ajuntament de Masquefa. Arran de l’adhesió al Pacte, s’està elaborant un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que fa un inventari de les emissions de CO2 del municipi i que definirà les actuacions necessàries per rebaixar el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

D’altra banda, aquest dijous, dia 12, es farà a la Biblioteca una xerrada sobre economia domèstica. Anirà a càrrec de tècnics de la Diputació de Barcelona i s’hi donaran a conèixer els avantatges i inconvenients de les diferents ofertes de subministraments d’energia per a les llars. També s’analitzaran les diverses tipologies de factures i es resoldran els dubtes dels assistents, per exemple en qüestions relacionades amb els vincles contractuals amb les companyies per tal d’evitar possibles enganys.

La celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible es va estrenar el 5 de juny amb l’obra de teatre infantil ‘Un conte amb energia’, a la plaça de davant de la Biblioteca. La representació va voler conscienciar petits i grans de la importància de respectar el medi ambient i fer un consum energètic responsable. Aquella mateixa tarda, el pati de La Fàbrica Rogelio Rojo l’empresa Gas Natural va instal•lar un inflable per als infants, un taller de reciclatge dels usos del gas a la llar i un punt d’informació. També es va fer un berenar.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible és una iniciativa que anualment organitza la Comissió Europea amb la col•laboració de diverses institucions amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic.