Després de la xerrada sobre Montserrat Roig, dilluns, i una altra sobre com aprendre a estimar-se, dimarts, Masquefa reprèn avui dimecres les activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu del Dia de la Dona. Ho farà a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb la presentació del llibre ‘La lluita de la dona bereber’. L’acte comptarà amb la presència de l’autora, Jamila Al Hassani.

El llibre explica la història de la Sàmia, una noia bereber que viu al nord del Marroc i que és presonera de l’educació humiliant i masclista del seu pare. Tant ella i les seves germanes com la seva mare viuen pràcticament esclavitzades al dictamen de la veu autoritària de l’home poderós, tal i com s’anomena a si mateix el pare. Quan la Sàmia comprèn que no li serà possible sobreviure en aquestes circumstàncies, i per por de caure en un matrimoni forçat pel pare, decideix fugir cap a les costes espanyoles. Un cop a Espanya, continua la seva lluita per sobreviure en un país desconegut, regularitzar la seva situació i lluitar contra l’explotació laboral. També coneixerà diverses dones d’arreu del món que han patit la violència de gènere.

La programació continuarà demà, dijous, també a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, amb una sessió de cinefòrum en què es projectarà la pel·lícula ‘Criadas y señoras’. Ambientat a Mississippi, als anys 60, el film narra la història d’Skeeter (Emma Stone), una jove del sud que torna de la universitat decidida a convertir-se en escriptora. La seva arribada altera la vida de la ciutat i fins i tot la dels seus amics, perquè s’ha proposat entrevistar a les dones negres que s’han passat la vida al servei de les grans famílies, patint tota classe de formes de discriminació racial. El cinefòrum serà moderat per Joan Millaret. 

L’endemà, divendres, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca, tindrà lloc la xerrada ‘Masquefines en temps de guerra (1936-1939)’, a càrrec de Juli Molano. La xerrada, que també forma part de la programació dels Cafès amb Història, repassarà el paper de les masquefines en aquest període històric. Com sempre, els participants, podran gaudir d’una bona estona parlant d’història i prenent cafè amb dolços.

Paral·lelament, durant aquesta setmana, Ràdio Masquefa també se suma a la commemoració del Dia de la Dona amb un cicle d’entrevistes a dones que destaquen en diversos àmbits. Aquest dimecres, l’emissora municipal parlarà amb dones que es dediquen a la política. Dijous serà el tron de diverses dones que destaquen en el món de l’esport, i divendres el de dones que han emprès el seu propi negoci. Diumenge, la ràdio emetrà el Manifest del Dia Internacional de la Dona.