A mitjans de desembre, els representants de les cooperatives escolars van visitar l’Ajuntament per iniciar els tràmits.

Aquest curs, tres escoles masquefines participen en el programa Cultura Empenedora a l’Escola (CuEme), a través dels grups de 4t, 5è i 6è de primària. Són les escoles Vinyes Verdes de La Beguda Alta, Font del Roure i El Turó. El projecte consisteix en la constitució de cooperatives escolars per a dur a terme iniciatives econòmiques de diferent índole.

A mitjans de desembre, representants dels diferents grups han visitat l’Ajuntament de Masquefa per dur a terme els tràmits necessaris per formalitzar les seves cooperatives, com és la sol·licitud del CIF. Els representants, que es corresponen als presidents, vicepresidents, secretaris i tresorers de les cooperatives escolars, han hagut de presentar una instància i adjuntar els estatuts, lacta de constitució, la declaració censal i les fitxes de cada soci per sol·licitar els corresponents CIF. 

-Els alumnes de 5è i 6è de lescola Vinyes Verdes crearan una cooperativa amb el nom de Vinyes Verdes Talent Show, amb un total de 28 socis.

-Els alumnes de 4t A de lescola Font del Roure crearan una cooperativa amb el nom Producfresc, amb un total de 18 socis.

-Els alumnes de 4t B de lescola Font del Roure crearan una cooperativa amb el nom Hort Km 0, amb un total de 18 socis.

-Els alumnes de 4t A de lescola El Turó crearan una cooperativa amb el nom La imaginació del Turó, amb un total de 26 socis.

-Els alumnes de 4t B de lescola El Turó crearan una cooperativa amb el nom Bumerang, amb un total de 27 socis.

Un cop acabin els tràmits i puguin constituir-se com a cooperativa, podran presentar els seus productes en diferents espais de la vila, com el mercat no sedentari. Part dels beneficis es destinaran a les causes socials que ells mateixos acordin.

Què és el projecte CuEmE?

El CuEmE és un projecte per treballar lautonomia, la iniciativa personal i lemprenedoria al cicle mitjà i superior de primària, on es fomenten les competències i els valors de lemprenedoria i el cooperativisme, ja que lescola i els infants que hi participen creen i gestionen una cooperativa durant el curs escolar.

Una característica fonamental del programa és que els infants fan aquest treball cooperatiu amb el suport lescola i la seva comunitat educativa, però també acompanyats per ladministració i altres agents socials de la seva localitat. Així doncs, lalumnat compta amb el suport de lAjuntament de Masquefa i del Consell Comarcal de lAnoia.