L’Ajuntament de Masquefa ha organitzat dos cursos per a l’obtenció de la nova acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació acTIC de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un curs de nivell bàsic i un altre de nivell mitjà.
El curs de nivell bàsic es farà del 2 al 16 de novembre, els dimarts i dijous, de 17.30h a 19.30h.
El curs de nivell mitjà s’impartirà del 3 al 17 de novembre, els dilluns i dimecres, també de 17.30h a 19.30h.

En tots dos casos, les sessions es faran a l’espai de formació Masquef@ula, al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 58-62)

Inscripcions i preus
El període per inscriure’s als dos cursos ja està obert. Les persones interessades poden apuntar-s’hi fins al dia abans de començar les classes, al mateix CTC.
El preu dels cursos és de 26 euros per a les persones empadronades a Masquefa, i 32 per a les no empadronades.

Els cursos són gratuïts per a les persones en situació d’atur: inicialment han de pagar 6.50 euros i se’ls retorna aquest import si assisteixen almenys al 80% de les classes. Els pensionistes paguen 13 euros, i els membres de famílies nombroses 19,50.

L’examen, també al CTC

Tant les persones que facin aquest cursos com els qui s’ho preparen pel seu compte poden fer l’examen per a obtenir l’acreditació acTIC al mateix Centre Tecnològic Comunitari, sense haver de desplaçar-se així a cap altra localitat. Això és possible perquè el CTC ha estat autoritzat per la Generalitat com a centre col•laborador.

D’aquesta manera, cada divendres al matí el Centre Tecnològic Comunitari ofereix 8 places a les persones que volen fer l’examen d’acTIC. La inscripció a la prova s’ha de fer a htpp://actic.gencat.cat.

Aula Oberta: el suport d’un professor
D’altra banda, aquest curs el CTC també ha introduït un nou servei: l’Aula Oberta. El servei s’adreça a les persones que fan cursos de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i cada dimecres, de 10 del matí a 1 del migdia, els posa a la seva disposició un professor que els ofereix suport a l’hora d’estudiar i al qual poden fer consultes.

L’Aula Oberta s’adreça a les persones que fan autoformació, a les persones que fan cursos al CTC i també a les persones amb discapacitat que requereixen més atenció.
Precisament, el CTC disposa d’un pioner espai amb material tecnològic adaptat per a persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, psíquica o sensorial.