La Biblioteca de Masquefa va ser, dijous, l’escenari d’una trobada de lectors amb l’escriptor masquefí Daniel Santiño, l’autor de la premiada novel·la ‘Los crímenes del opio’. Una vintena de persones van participar en l’acte per poder comentar tots els detalls del llibre amb l’escriptor masquefí.

Santiño, que és Mosso d’Esquadra de professió, i un gran devorador de novel·les en el seu temps lliure, va guanyar el prestigiós Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial tot just amb la seva òpera prima. ‘Los crímenes del opio’ va ser escollida pels membres del jurat entre els 73 originals que havien presentat autors de Catalunya i de molts altres països.

Durant la trobada, l’autor va revelar que hi haurà una segona entrega d’aquesta novel·la que enganxa i no pots deixar de llegir per la seva complexa i emocionant trama i pel seu ritme trepidant i ple d’acció. Els assistents van poder aprofundir en els personatges de ‘Los crímenes del opio’, com ara el protagonista principal, un imaginari sergent de la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra, Víctor Santino, que és masquefí. Daniel Santiño va explicar que el dia a dia de la seva professió l’ha ajudat a dotar d’un gran realisme la novel·la, tot i que els fets que s’hi expliquen són de ficció, i també a construir uns personatges rodons i versemblants. També que va comptar amb l’ajut de la seva germana, que és psicòloga, per construir el perfil del dolent de la novel·la, un assassí recargolat amb una ment absolutament privilegiada.

L’autor, que va donar alguns detalls del procés de gestació de la novel·la i el seu mètode de treball, va avançar que la segona part del llibre tornarà a estar protagonitzada per Víctor Santino i que el lector hi podrà descobrir també el seu món més familiar i íntim. L’imaginari sergent creat per Santiño s’allunya de l’habitual perfil de l’investigador solitari. L’escriptor també va explicar que vol presentar aquesta segona novel·la al Premi Nadal.