El Club Excursionista Anoia ja ho té tot a punt per l’última sortida d’aquest 2015. Servirà per fer el control sobre l’estat d’un dels trams del sender de gran recorregut, el GR-172, del qual l’entitat masquefina n’és responsable des del febrer.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va atorgar al Club la tasca de manteniment de dos dels trams d’aquest sender que transcorre entre el refugi de La Mussara (Vilaplana – Serralada de Prades – comarca del Baix Camp) i Bellprat (comarca de l’Anoia), passant per Reus, Tarragona, Santes Creus i Montserrat. El GR-172 consta de 197,89 quilòmetres dels quals 33,78 són responsabilitat del centre excursionista de Masquefa, repartits en dos trams; 16,08 kms en l’etapa 6 del coll de la Rimbalda (Pontons – comarca de l’Alt Penedès) a Mediona i 17,70 quilòmetres en l’etapa 7 de Mediona a Piera (comarca de l’Anoia).

Aquest dissabte, 19 de desembre, es realitzarà aquesta sortida per inspeccionar l’estat del primer dels dos trams, des del coll de la Rimbalda fins a Mediona i poder presentar l’informe anual a la FEEC tal com ho marca el Reglament d’Homologació de Senders.

La inspecció del segon d’aquests trams és previst fer-la el 9 de gener. Aquesta sortida servirà per tenir una primera imatge de la situació en la que es troba actualment aquest tram de sender i una mesura més exacte després d’haver estat molt de temps oblidat per l’entitat anteriorment responsable. No es descarta haver-hi de tornar durant els dies posteriors a aquesta sortida per realitzar el manteniment del seu marcatge.

Tot i que l’entitat masquefina anirà per feina, desitja que sigui una excursió lúdica i fa una crida per poder ser acompanyada per tothom que ho desitgi i compartir la satisfacció del fet de ser responsable de la cura d’un trosset de camí pel que hi caminen moltes persones que volen conèixer el nostre país a peu i que ho puguin fer amb la seguretat de que no es perdran.

Dades de la sortida

Lloc: Seguiment GR-172 – Coll de la Rimbalda – Mediona
Data: Dissabte, 19 de desembre
Sortida de Masquefa: 7:30h
Arribada a Masquefa: 19 h
Durada de la ruta: 4 hores
Desnivell: +550mts -300mts
Dificultat: Mitja
Preu: Socis 4€ / NO soci 6€
MÉS INFORMACIÓ:
ceanoia@hotmail.com
Els divendres de 19 a 21h al carrer Crehueta, 33 – Masquefa