Fins aquest dijous, 17 d’abril, es poden fer les inscripcions a les dues sessions formatives sobre l’ús de desfibril·ladors automàtics externs que l’Ajuntament de Masquefa ha organitzat per a les entitats i associacions de la vila. Les sessions tindran lloc els divendres 25 d’abril i 9 de maig, de 3 de la tarda a 9 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC).

Les entitats interessades han d’inscriure-s’hi a l’Ajuntament (C/ Major, 93), trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a masquefa@diba.cat. En el moment de la inscripció cal indicar: nom, cognoms, telèfon o correu electrònic de la persona de l’entitat que realitzarà la formació, així com la data de la sessió a la qual vol assistir (25 d’abril o 9 de maig).

Aquestes sessions s’organitzen coincidint amb la recent instal·lació de tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al camp de futbol, al poliesportiu i al CTC. El DEA permet actuar ràpidament en el cas que alguna persona pateixi una aturada cardíaca, proporcionant-li una primera assistència que pot resultar fonamental per a salvar-li la vida.

Els equips de desfibril·ladors que s’han instal·lat són d’alta tecnologia i portàtils, per tal de poder-los desplaçar fins a l’escenari de l’emergència. També destaquen per la seva gran facilitat d’ús: qualsevol persona pot utilitzar-los en el moment en què sigui necessari, seguint les instruccions de veu que proporciona el mateix aparell.