Davant del fet que el Sr. Juan José García Mora, regidor del grup municipal Força Masquefa, hagi quedat en llibertat, i segons el comunicat de premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, imputat de dos presumptes delictes, els grups municipals de CiU, PM-PSC-APM, PP i Esquerra-AM a l’Ajuntament de Masquefa han acordat ajornar el ple municipal ordinari que estava convocat per dijous i que el Consistori celebra cada segon dijous de mes.

Abans, els regidors dels grups municipals de CiU, PM-PSC-APM, PP i Esquerra-AM han aprovat una declaració institucional conjunta en què manifesten la seva “preocupació i intranquil·litat per la integritat dels representants municipals i els veïns de la població davant dels fets esdevinguts ahir i l’actuació del senyor García Mora en els últims plens municipals”.

En la declaració institucional, l’alcalde, com a màxima autoritat del municipi, demana “a les autoritats competents governatives i judicials que disposin de tots els mitjans al seu abast per garantir la pacífica convivència i la seguretat dels membres d’aquesta Corporació i dels veïns”.

Els grups municipals de CiU, PM-PSC-APM, PP i Esquerra-AM també afirmen que “la nostra voluntat és que l’actitud amenaçadora del senyor García Mora no condicioni el normal funcionament d’aquesta institució democràtica, ni l’exercici de les nostres responsabilitats públiques” No obstant això, la declaració afegeix que “els fets d’ahir, per la seva gravetat, no han fet possible la celebració del ple ordinari, ja que no existia “la tranquil·litat necessària per debatre els punts de l’ordre del dia”. Per aquest motiu s’ha ajornat el ple.

El senyor García Mora no ha assistit al ple convocat per haver estat dictada pel jutjat de guàrdia de Martorell una ordre d’allunyament de 200 metres dels domicilis dels dos veïns agredits. Es dóna la circumstància que els domicilis es troben davant mateix de l’Ajuntament”.

D’altra banda, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, agraeix el suport institucional que l’Ajuntament està rebent del Govern del nostre país.

L’Ajuntament de Masquefa es personarà com a acusació contra els fets presumptament delictius protagonitzats pel senyor García Mora. També emprendrà les accions pertinents per demanar que s’inhabiliti García Mora del càrrec de regidor.

L’alcalde, Xavier Boquete, manifesta que “cap bandera ni cap idea no pot justificar la brutal agressió que es va produir ahir a Masquefa”.

L’Ajuntament se solidaritza amb el veí que va ser agredit i celebra que la intervenció quirúrgica que se li ha practicat avui a l’Hospital de Martorell hagi estat un èxit