La mostra s’emmarca en el Projecte Transformador “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat” impulsat per la Diputació de Barcelona.

La Biblioteca Municipal de Masquefa acull del 2 al 24 d’octubre una exposició itinerant impulsada per l’Àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona. Es tracta de la mostra “Cures en la comunitat: innovació i transformació des de les polítiques locals”.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el Projecte Transformador “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat” de la Diputació de Barcelona i té com a objectius:

  • Reconèixer el valor social de les cures i el paper de les persones cuidadores.
  • Sensibilitzar entorn les desigualtats socials i de gènere vinculades a l’organització social de les cures.
  • Impulsar el debat entorn la necessitat de professionalitzar i dignificar el sector de les cures.
  • Posar en valor el paper de les administracions locals en la millora del sistema de cures a través de la prestació de serveis de proximitat i la promoció de municipis cuidadors.

Així, l’exposició -que es pot visitar al vestíbul de la biblioteca amb entrada lliure- s’estructura en diferents plafons on els visitants hi poden consultar informació sobre què són les cures, les ciutats i comunitats cuidadores, les cures a la llar i els feminismes invisibles i imprescindibles, la criança compartida, el treball de la llar i les desigualtats i crisi de les cures, el sector professional de les cures, i els serveis socials d’atenció al domicili i en la comunitat.

Finalment, cal destacar que aquesta exposició a la biblioteca també s’emmarca en els actes de commemoració a Masquefa de la Setmana de la Gent Gran.