L’Ajuntament recorda que qualsevol persona que tingui constància o sospiti haver estat víctima d’aquesta o altres estafes pot posar els fets en coneixement de la Policia Local o bé dels Mossos d’Esquadra.

La Policia Local de Masquefa va detenir el passat dijous 6 d’abril un home que, presumptament, hauria intentat estafar una important quantia de diners a un veí de Masquefa. La detenció es va fer pels volts de la una del migdia a l’estació de tren de Masquefa gràcies a la col·laboració ciutadana i a la ràpida actuació policial. El delicte del que se l’acusa es coneix amb el nom de mètode ‘was-was’ o estafa dels ‘bitllets tintats’.

Fa 15 dies, l’acusat, que tenia múltiples antecedents per delictes d’estafa, hauria contactat amb la víctima -veí de Masquefa i propietari d’un negoci en venda- per adquirir la seva propietat en ‘bitllets tintats’, tenyits totalment de negre, i fent-li creure que amb un producte podria recuperar-ne el color original. Aquesta temptativa s’hauria produït novament dijous 6 d’abril amb la mateixa víctima; i aquesta, davant les sospites, va posar el cas en coneixement de la Policia Local, que minuts després va detenir el presumpte culpable del delicte.

Mètode ‘was-was’ o ‘bitllets tintats’

Aquesta estafa consisteix en tenyir amb iode alguns bitllets perquè actuïn com esquer, i davant la víctima se li demostra que aplicant el producte elaborat amb vitamina C recuperen el color habitual. Els estafadors fan creure a la víctima que tenen una gran quantitat de diner en bitllets de curs legal, que han tenyit per accident o per treure’ls del país, i que volen utilitzar-los per realitzar un pagament o canviar-los per una quantia inferior de diners ‘néts’.

L’Ajuntament recorda que qualsevol persona que tingui constància o sospiti haver estat víctima d’aquesta o altres estafes pot posar els fets en coneixement de la Policia Local o bé els Mossos d’Esquadra.