Coincidint amb el Dia català sense bosses de plàstic, avui, 3 de juliol, la Federació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable ha posat en marxa una campanya que reclama a la Generalitat que reguli el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic a Catalunya, a partir de l’aplicació d’un impost ecològic de 0,20 euros per bossa a partir del gener del 2009. (més informació de la campanya)
 
Amb aquesta campanya, que té per lema “Una bossa de plàstic, et sembla poca cosa?”, la federació vol que l’impost ecològic reverteixi al Fons Econòmic de Prevenció per a la realització d’actuacions mediambientals, com per exemple desenvolupar una campanya de comunicació que faci entenedora la reducció de l’ús de la bossa de plàstic i aplicar mecanimes per al foment d’elements reutilitzables per a facilitar al consumidor el desús de la bossa d’un sol ús.
 
La bossa de plàstic és producte emblemàtic de la cultura d’un sol ús, omnipresent a la nostra societat actual. L’estalvi d’una sola bossa per part de cada català evitaria l’emissió de 117 tones de CO2 a l’atmosfera. A més, si cada habitant de Catalunya estalviés només una bossa de plàstic s’estalviaria tanta energia com per poder fer 22 voltes a la terra amb cotxe.