La Biblioteca de Masquefa ha organitzat per a aquest dijous, 3 de setembre, una trobada amb el masquefí Daniel Santiño, autor de la novel·la ‘Los crímenes del opio’, guanyadora de la darrera edició del prestigiós Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial. La trobada es farà a les 7 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca i els assistents podran comentar la novel·la amb l’autor.

La Biblioteca ja va acollir la presentació del llibre a l’abril, en un acte que també va comptar amb la presència de Santiño. L’autor va guanyar aquest premi de novel·la negra tot just amb la seva òpera prima. El jurat la va escollir d’entre els 73 originals que van presentar escriptors de Catalunya i l’Estat, i també de països estrangers com l’Argentina, Mèxic, Panamà, El Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel.

A més de l’autor, la novel·la té també altres importants vinculacions amb Masquefa. D’entrada, el seu protagonista principal és masquefí: un imaginari sergent de la divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra, Víctor Santino, que haurà d’encarregar-se de resoldre un cas absolutament surrealista, lluitant contra la ment privilegiada d’un criminal, i sota una gran pressió mediàtica nacional i internacional. A més, Masquefa és l’escenari d’uns fets determinants per a la trama de la novel·la.