Aquest dilluns, 14 de gener, obrirà portes el nou Centre de Dia Municipal de Masquefa, situat al Passatge Montserrat, número 1.

Amb l’obertura d’aquest equipament l’Ajuntament vol donar resposta a les necessitats de la gent gran i les persones amb dependència. Es tracta d’un servei cada vegada més sol•licitat per aquest col•lectiu, ja que els ofereix un important suport, durant unes hores al dia, per a ajudar-los a recuperar la seva autonomia personal i social i, a la vegada, els permet continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual.

Més informació i reserva de places
Les persones que vulguin més informació o desitgin reservar plaça al centre de dia poden adreçar-se a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36). També poden trucar al mateix centre de dia: 93 772 79 90.

Els professionals del centre oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural personalitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària.

El servei compta amb un equip interdisciplinar, integrat per un director tècnic, dues auxiliars de geriatria, una integradora social, una psicòloga, una assistent social, una infermera i una fisioterapeuta, a més de personal de neteja i cuina. Els treballadors contractats provenen de la borsa de treball del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Masquefa.

Horaris, serveis i activitats
El Centre de Dia de Masquefa obrirà de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Els usuaris i usuàries es beneficiaran de serveis com ara administració de la medicació, suport a les activitats de la vida diària, valoracions psicològiques, supervisió dietètica, higiene, tractaments de fisioteràpia, tallers ocupacionals i cures d’infermeria, a més de serveis complementaris: bugaderia, dutxes, menjador, menjars a domicili i podologia.

Hi podran fer activitats com ara musicoteràpia, tallers d’escriptura i de memòria, psicomotricitat i sortides lúdiques.

Pel que fa als preus, s’aplicaran les tarifes públiques de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) de la Generalitat. Els usuaris i usuàries que compleixin els requisits podran sol•licitar també els ajuts de la Llei de la Dependència.