Des de dilluns vinent, 31 de març, i fins dissabte, 5 d’abril, tindrà lloc a Masquefa la segona edició de la Setmana de l’Escola a la Feina. En el marc d’aquesta iniciativa també es farà, per segon any consecutiu, la Fira Futur. Organitzades per l’Ajuntament, aquestes dues iniciatives s’adrecen especialment als joves d’entre 16 i 25 anys i tenen com a objectiu informar-los de tots els recursos i serveis formatius i professionals que existeixen en el territori una vegada s’ha acabat o s’ha deixat l’ESO. Així, a Fira Futur s’hi pot trobar informació sobre batxillerat, cicles formatius, l’oferta universitària o el món laboral. (Cliqueu aquí per consultar tot el programa).

En aquesta segona edició instal·laran stands a la fira una quinzena de centres de formació diversa, mentre que uns altres deu centres facilitaran informació de la seva oferta formativa i professional al Punt d’Informació de la Fira.

A més, durant tota la Setmana de l’Escola a la Feina es faran xerrades per als alumnes i els seus familiars sobre les propostes formatives a les quals poden accedir després de l’ESO, així com també tallers d’orientació laboral.

Concretament s’han programat quatre xerrades: sobre els Programes de Garantia Social (3 d’abril), sobre les sortides formatives i professionals un cop acabat l’institut, (3 d’abril), sobre el Batxillerat (4 d’abril) i sobre els Cicles Formatius de Grau Mitjà (5 d’abril). També hi ha previstostallers per aprendre a fer un currículum (31 de març) i sobre la recerca de feina mitjançant Internet (4 d’abril).

D’altra banda, el 4 d’abril es farà una jornada de portes obertes a l’Escola Bressol La Baldufa, l’Espai de Joc i els CEIPS Font del Roure i El Turó (4 d’abril), mentre que el 5 d’abril es repetirà aquesta experiència al centre tecnològic Masquef@ula. L’escola Francesc Mata i Sanghés també farà una jornada de portes obertes el dia 13 d’abril.

 

Nova guia de recursos educatius i laborals

Durant la Setmana de l’Escola a la Feina també es lliurarà la segona Guia de recursos educatius i laborals del territori, editada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la SES Masquefa. La publicació inclou els recursos formatius i laborals existents al municipi i al seu àmbit d’influència per a aquest curs 2008/09. La guia s’ha editat en format paper i en CD.

La primera edició de Fira Futur va congregar més de 300 visitants, entre estudiants, famílies i professionals. A més de Masquefa, hi van participar altres municipis de la seva àrea d’influència, com ara Piera, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Sant Sadurní d’Anoia. Hi van prendre part 20 centres educatius i laborals, entre instituts, serveis d’ocupació, universitats i acadèmies, entre d’altres.