Dimarts vinent, 20 de març, tindrà lloc el segon taller participatiu organitzat per l’Ajuntament de Masquefa per recollir les propostes dels vilatans, les entitats i els col·lectius per al procés de revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. La sessió es farà al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) a partir de les 7 de la tarda.

Les persones interessades tenen fins al mateix dia 20 al matí per inscriure’s al taller. Les inscripcions es poden fer presencialment a les dependències dels Serveis Territorials (C/ Doctor Jover, 4) o bé on line des de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), a l’apartat ‘Propers cursos: inscripcions on line’.

Les persones que no puguin assistir al taller poden omplir l’enquesta que s’ha repartit pel municipi. L’enquesta també es pot descarregar a www.masquefa.cat, a l’apartat ‘Participació ciutadana. POUM’. Cal retornar-la a l’Ajuntament (C/ Major, 93) o a Serveis Territorials (C/ Doctor Jover, 4). També es pot enviar per correu electrònic a l’adreça poum@masquefa.net.

Aportacions sobre el model de poble
Dimarts passat ja es va fer el primer taller, en què van participar catorze persones. Dividits en quatre grups, els assistents van poder fer les seves aportacions individuals i col·lectives respecte a les diferents qüestions que se’ls van proposar, totes relacionades amb el territori i el model de poble.

A llarg de més de dues hores, els participants van formular les seves propostes respecte a l’encaix territorial de Masquefa, és a dir, la relació que ha de mantenir amb l’entorn, sobre el paisatge urbà i rural, sobre les infraestructures d’accés i els vials, i sobre el desenvolupament econòmic de la vila.

L’Ajuntament recollirà les propostes i suggeriments que facin els vilatans, les entitats i els col·lectius en aquests dos tallers i les tindrà en compte a l’hora d’elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Masquefa.

El POUM és un instrument per ordenar el creixement del municipi. Es tracta d’avançar-se al futur i dibuixar la Masquefa que volem per als anys vinents, abans d’anar-la construint. Aquest pla assigna al territori uns usos (zones verdes, zones agrícoles, espais públics, activitats, equipaments…) i unes formes (volums que s’hi poden construir).

L’actual Pla General data de l’any 1985 i no dóna resposta a les necessitats actuals i futures. Per això l’Ajuntament ha engegat la seva revisió i vol comptar amb la participació dels vilatans.

Més informació
. Oficina del POUM (C/ Doctor Jover, 4)
. www.masquefa.cat (apartat ‘Participació ciutadana. POUM’)
. poum@masquefa.net