Aquest dimarts, 1 d’abril, s’inaugurarà la segona edició de la Fira Futur de Masquefa. L’acte inaugural, que s’adreça als professionals de l’àmbit de l’orientació laboral i a les autoritats polítiques, tindrà lloc a partir de 2/4 d’1 del migdia i comptarà amb la participació de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i la directora adjunta del Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat al Baix Llobregat-Anoia, Montserrat Fenés.

En la inauguració també hi intervindran la tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Masquefa, Lourdes Bosch, i la tècnica municipal de Transició Escola-Treball, Carol Villanova. Lourdes Bosch farà un balanç de les principals actuacions dutes a terme aquest any en el marc del Pla Local de Transició de l’Escola al Treball de l’Ajuntament masquefí, mentre que Carol Villanova presentarà la nova pàgina web del servei municipal PunTET. També es comptarà amb la presència de Judit Gallego, qui explicarà la seva experiència com a usuària del servei d’orientació laboral PunTET.

Després de l’acte inaugural les autoritats faran un recorregut pels estands de la Fira, instal·lada a la Fàbrica Rogelio Rojo. La inauguració clourà amb un dinar. Una seixantena de tècnics i professionals han confirmat l’assistència a l’acte.

Fira Futur, que s’allargarà fins dissabte vinent, 5 d’abril, s’adreça especialment als joves d’entre 16 i 25 anys, als quals mostra tots els recursos i serveis formatius i professionals que existeixen en el territori una vegada s’ha acabat o s’ha deixat l’ESO. A Fira Futur s’hi pot trobar informació sobre batxillerat, cicles formatius, l’oferta universitària o el món laboral.

En aquesta segona edició han instal·lat estands a Fira Futur una quinzena de centres de formació diversa, mentre que uns altres deu centres faciliten informació de la seva oferta al Punt d’Informació de la Fira.

Durant tots aquests dies passaran per Fira Futur els estudiants de diversos instituts. A més, divendres, 4 d’abril, i dissabte, 5, la fira estarà oberta a tots els joves i els seus familiars.

Xerrades, tallers i portes obertes

Fira Futur s’emmarca en una iniciativa més àmplia, la Setmana de l’Escola a la Feina, que s’inicia aquest dilluns, 30 de març, amb un taller per aprendre a fer un currículum, el qual tindrà lloc a la Sala Petita de la Rogelio Rojo, a 2/4 de 6 de la tarda.

Des de dilluns i fins dissabte es faran, en el marc de la Setmana de l’Escola a la Feina, diversos tallers d’orientació laboral i xerrades per als alumnes i els seus familiars sobre les propostes formatives a les quals poden accedir després d’ESO. També hi ha previstes jornades de portes obertes a tots els centres educatius de Masquefa i a Masquef@ula.

En el decurs de la Setmana de l’Escola a la Feina també es lliurarà la segona Guia de recursos educatius i laborals del territori, editada per l’Ajuntament i la SES Masquefa. La publicació inclou els recursos formatius i laborals existents al municipi i al seu àmbit d’influència per a aquest curs 2008/09. La guia s’ha editat en paper i CD.