L’Ajuntament de Masquefa ha organitzat per al dissabte 22 de gener una jornada de portes obertes per donar a conèixer als vilatans i vilatanes les instal•lacions i els serveis del nou centre de dia municipal, que entrarà en funcionament en les properes setmanes.

Durant tot el matí del dia 22, des de les 10 i fins a les 2, els masquefins i masquefines podran visitar les noves instal•lacions, situades a l’antic Espai Infant, al Passatge Montserrat, núm.1, i fer també les seves consultes als professionals.

L’Ajuntament ha confiat la gestió de l’equipament al Consorci Sociosanitari d’Igualada, organisme públic constituït per l’Ajuntament de la capital de l’Anoia i el Consorci Social i de Salut de Catalunya, per la seva àmplia i reconeguda experiència en l’atenció a la gent gran i les persones dependents. Amb el de Masquefa, el CSSI gestiona ja sis centres de dia, a més de dues residències, un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives, un Servei d’Atenció Domiciliària que actua a tota la comarca de l’Anoia i 66 pisos amb serveis per a gent gran.

Millorar l’autonomia personal
El centre de dia és un servei de l’Ajuntament de Masquefa que prestarà, durant el dia, suport a les persones amb dependència per ajudar-les a recuperar i millorar l’autonomia personal i, d’aquesta manera, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual.
Els professionals del centre hi oferiran una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural individualitzada per facilitar als usuaris i usuàries totes les tasques bàsiques en la vida diària.

Comptarà amb un equip humà interdisciplinar integrat per un director tècnic, un responsable higienicosanitari, auxiliars de gerontologia, animadors socioculturals, fisioterapeutes, i treballadors socials.

Serveis i instal•lacions
El centre de dia de Masquefa oferirà acolliment i convivència, atenció personal en les activitats de la vida diària, higiene personal, readaptació funcional i social, recuperació dels hàbits d’autonomia i dinamització social. També activitats de lleure, suport personal, social i familiar, i seguiment i prevenció de la salut.

D’altres serveis que oferirà són servei de menjador, àpats en el centre i àpats a domicili (sopars), bugaderia, fisioteràpia, podologia i transport adaptat.

L’equipament es troba situat a les antigues dependències de l’Espai Infant de Masquefa, que han estat rehabilitades per a acollir aquest nou servei. El centre de dia obrirà portes de dilluns a divendres, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 7 de la tarda.

Sol•licituds de plaça
Per a més informació i per a sol•licitar plaça al nou centre de dia les persones interessades poden adreçar-se a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa (C/ Crehueta, 33 – 93 772 78 36).

Primer pas d’un ambiciós projecte
Paral•lelament a l’obertura del centre de dia, el Consistori de Masquefa i el CSSI ja treballen en un projecte més ambiciós: la construcció d’un complex assistencial que inclourà una residència de 84 places, un centre de dia de 30, 16 pisos amb serveis per a gent gran i un nou Casal d’Avis.

Amb aquest projecte i la propera obertura del centre de dia l’Ajuntament de Masquefa vol donar resposta a les necessitats del col•lectiu de la gent gran i les persones amb dependència