Aquest dissabte, 30 de novembre, teniu una nova ocasió per demostrar la vostra solidaritat. I és que el Casal de Joves de Masquefa tornarà a ser l’escenari del concert ‘Música contra la Sida’.

Es tracta d’un festival solidari per partida doble. D’una banda, perquè se celebra amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida (1 de desembre) i vol ser una manera de fer sentir la nostra veu contra una de les malalties més perilloses i al mateix temps desconegudes del S. XXI. Res millor, doncs, que la música per donar a conèixer la malaltia, difondre alguns consells per a la seva prevenció, i solidaritzar-nos amb els portadors i portadores del virus.

D’altra banda, perquè el concert vol ajudar també a les persones i famílies que més ho necessiten. Per això, els assistents no s’hauran de rascar la cartera però sí abonar una entrada simbòlica, aportant alguna cosa de menjar, com ara llaunes de tonyina, llegums, pasta, arròs, o menjar enllaunat; en definitiva tot aquell menjar que tingui una data de caducitat llarga. (No serveixen fruites, verdures, ni menjar que es faci malbé ràpidament). També podeu portar productes d’higiene personal: sabó, xampú, pasta de dents… Tots els aliments que es recaptin es faran arribar a l’Associació de Voluntaris de Masquefa, que els reparteix entre les famílies amb menys recursos.

Cartell de luxe
El concert ‘Música contra la Sida’ començarà a 2/4 de 12 de la nit i comptarà amb les actuacions de dos grups de primer nivell:

-Pirat’s Sound Sistema: el primer sound system de música jamaicana en català. Des de 2003, el millor reggae, dancehall, rap i drum’n’bass des de Sants, amb dos llarga durada al carrer i centenars de concerts arreu del territori català, estatal i europeu. El trio de Sants (dos vocalistes i un DJ) canta a la quotidianitat del carrer i dels barris, a la quotidianitat del jovent del segle XXI: una generació amb un present complicat però amb totes les ganes del món de viure, construir i decidir un futur millor. Pirat’s Sound Sistema s’ha passejat amb el seu explosiu directe per festivals internacionals com el Popkomm (Berlin), grans revetlles populars d’arreu (Semana Grande de Bilbo), escenaris nostrats i de volada (Arc de Triomf, 11 de Setembre), aplecs de primera línia al món de les músiques jamaicanes (Rototom Sunsplash, Reggus, Fino Reggae Fest…), clubs i sales de referència (Apolo BCN, Clap Mataró, Stroika Manresa, Salamandra L’Hospitalet)… El trio torna a la càrrega amb noves dosis de reggae, dancehall i rap clar, autogestionat i en català.

-Demonizers: grup novell de rock i hard rock amb influències tant variades com Judas Priest, Metallica, Barón Rojo o Mojinos Escozios. Amb una posada en escena espectacular, i amb molta canya, escalfaran l’ambient del Casal de Joves la nit de dissabte.
D’altra banda, durant la primera quinzena de desembre es portaran a terme altres accions en el marc de les jornades de lluita contra la SIDA i prevenció de les malalties de transmissió sexual. El dimecres 11 de desembre, al Casal de Joves (17.30h), es farà un taller sobre l’ús del preservatiu i la sexualitat segura a càrrec de la llevadora del CAP de Masquefa que s’encarrega de les tardes de Salut Jove del CAP.

A més del 10 al 14 de desembre, el Casal acollirà l’exposició ‘La Recerca del Plaer’, que posa de manifest les diferents alternatives sexuals, i que el bon sexe no està renyit amb la prevenció de les malalties de transmissió sexual