Coincidint amb la diada de Santa Cecília -patrona de la música-, Masquefa estrenarà aquest dissabte, 22 de novembre, l’Aula de Música que l’Ajuntament posa en marxa a l’emblemàtica Torre del Tenas, als jardins de la Plaça Josep Maria Vila (coneguda popularment com la Plaça de l’Estació), en conveni amb l’Alzinar.

L’acte d’obertura d’aquest nou equipament musical s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia amb una cercavila a càrrec dels tabalers de la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes i de la Colla de Geganters i Grallers. Començarà a La Fàbrica Rogelio Rojo i finalitzarà a la Plaça de l’Estació.

Mitja hora més tard, a les 12, tindran lloc els parlaments de l’alcalde, Xavier Boquete, el president de l’Alzinar, Xavier Pérez, i el director de l’Aula de Música, Eugeni Muriel. Acte seguit tothom qui vulgui podrà visitar –per grups- les instal·lacions per veure, en viu i en directe, el funcionament de les classes musicals que s’ofereixen.

A més, simultàniament, la plaça acollirà l’actuació de la Coral l’Alzinar i un concert amb el Combo Sun Runners del Centre d’Ensenyaments Musicals Can Maristany dels Hostalets de Pierola i el Combo de l’Aula Musical l’Alzinar.

La jornada es tancarà, a 2/4 de 2 del migdia, amb un concert vocal a càrrec de Velvet Candles i un refrigeri.

Un salt qualitatiu en els ensenyaments musicals a Masquefa
L’Ajuntament de Masquefa posa en marxa aquesta Aula de Música després d’haver reformat l’edifici de la Torre del Tenas –que fins fa poc acollia el Casal d’Avis- i d’aportar recursos materials i econòmics per al funcionament d’aquest centre d’ensenyaments musicals.

El Consistori fa aquesta aposta de la mà de l’Aula Musical de l’Alzinar, l’entitat que ja venia impartint estudis musicals a Masquefa, des de fa anys, en les seves instal·lacions, i que ara aporta l’equip de professionals al projecte i s’encarrega també de gestionar l’activitat. D’aquesta manera, docents i alumnes guanyen un nou equipament en condicions òptimes i més i millors recursos per a la docència i l’aprenentatge d’ensenyaments musicals, fent un important salt qualitatiu.

Els treballs de reforma han consistit principalment en rehabilitar l’interior de l’edifici i canviar-ne la distribució per adaptar-lo a la nova activitat. Entre les dues plantes s’hi han habilitat un total de 6 aules de música, 1 aula de majors dimensions per a audicions i concerts –totes insonoritzades- i 1 sala de professors, a més de 2 serveis. També s’han fet reforços estructurals, s’ha renovat el terra i s’han substituït els sostres de la planta baixa. A més, s’ha renovat la instal·lació elèctrica i s’ha canviat i ampliat el sistema de climatització.

Amb un pressupost d’uns 35.000 euros, les obres de remodelació de la Torre del Tenas no han comportat cap despesa per a les arques municipals perquè es financen, en la seva totalitat, amb part d’una subvenció de la Diputació.

Per oferir aquests ensenyaments musicals, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Aula Musical de l’Alzinar, que disposa d’un equip de professionals amb llarga experiència en la docència d’aquestes activitats.

Aquest curs –que es va iniciar a les instal·lacions de l’Alzinar i ara continuarà a la Torre del Tenas- els alumnes poden fer a l’Aula de Música les activitats de llenguatge musical sense instrument, llenguatge musical més instrument, instrument sense llenguatge, i grup de combo (conjunt instrumental).

A més de la inversió per reformar la Torre del Tenas, l’Ajuntament també ha concedit a l’Alzinar una subvenció de 42.403 euros com a contribució al pagament de les despeses de funcionament de l’Aula de Música corresponents a aquest curs 2014-2015, per tal de garantir, així, l’equilibri econòmic de l’activitat. Així mateix, el Consistori aporta nous instruments, material de música i mobiliari per valor d’aproximadament 28.000 euros.