Aquest dissabte, 5 de febrer, Masquefa pot ser proclamada Ciutat Gegantera 2012. A la candidatura de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, l’única presentada, només li queda superar un últim tràmit: obtenir el suport de les colles catalanes en l’assemblea que aquest dissabte l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya celebra a Manlleu.

La colla masquefina, que ja fa molt temps que treballa en la candidatura, amb la col•laboració de l’Ajuntament, fa una crida a tots els masquefins i masquefines perquè dissabte vagin a Manlleu per a donar-los suport.

Projecció d’un audiovisual
Per aconseguir la proclamació, la colla masquefina projectarà un audiovisual en què s’expliquen tots els arguments de pes que té la nostra vila per a ser declarada Ciutat Gegantera.

L’audiovisual recull breument la història de Masquefa, fa una radiografia de la situació actual del municipi, i explica la trajectòria de la Colla de Geganters i Grallers i l’estreta relaciona que manté amb la resta del teixit associatiu de casa nostra.

La part final de l’audiovisual consta d’un divertit videoclip protagonitzat per les colles del Bisbalet d’Igualada, els gegantets de Capellades, els gegants de Vilanova d’Espoia, Vilanova del Camí i la Llacuna, i tots els seus geganters, a més dels gegants locals, l’Isidre i la Magdalena, el gegantó Willy i la Cuca de l’Isidre. Al final del videoclip les colles anoienques expressen el seu suport a la candidatura masquefina.

La candidatura de Masquefa ja compta amb el suport de les colles geganteres de l’Anoia. També els plens de l’Ajuntament de Masquefa, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Consell d’alcaldes anoiencs s’han adherit a la candidatura.

La gran festa dels gegants
La festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya va ser instituïda per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya l’any 1985 com la gran festa de tot el món geganter. Anualment participen en aquesta celebració uns 5.000 geganters i prop de 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, a més de 400 músics, com ara grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers, entre altres.