Masquefa acollirà, diumenge 18 d’octubre, la primera cursa de muntanya ‘Trail Les Tres Fonts’. Organitzada per Masquefa Trail, amb la col·laboració de l’Ajuntament i diversos establiments locals, la cursa està oberta a corredors locals i d’arreu, però, a més, vol fer sortir al carrer a tots aquells vilatans que vulguin gaudir de la jornada veient els atletes en acció i participant en les diverses activitats populars i sorpreses que es faran al llarg de la jornada.

Amb un recorregut de 12 quilòmetres i 300 metres de desnivell, el ‘Trail Les Tres Fonts’ transcorrerà pel terme de Masquefa, passant pels indrets rurals més característics. Els participants gaudiran d’un entorn de terres envoltades de vinyes i dominades per la muntanya de Montserrat, trepitjaran corriols, rieres i pistes. Tres fonts seran testimonis del pas dels corredors: la Font del Cementiri Vell, la Font del Violí, a la riera de Masquefa, i la Font del Roure, just a l’arribada a la meta. La cursa tindrà la sortida i l’arribada a la Plaça dels Jocs. La sortida es farà a les 10 del matí.
La cursa constarà de tres categories, cadascuna d’elles amb modalitat masculina i femenina: categoria absoluta, categoria veterans (corredors de 45 anys o més) i categoria local, en què participaran els corredors empadronats a Masquefa.

Inscripcions a la cursa

En el ‘Trail Les Tres Fonts’ hi poden participar corredors de totes les edats amb la condició física adient per córrer per muntanya. Els menors de 18 anys han d’anar acompanyats d’una persona major d’edat. El període per apuntar-se a la cursa, de manera online, acabarà dijous 15 d’octubre. El mateix dia de la cursa, però es podran fer les darreres inscripcions fins a exhaurir les places (320). Les inscripcions tenen un preu de 12 euros. Els participants que completin la prova seran obsequiats amb una bossa del corredor amb una samarreta tècnica i articles cedits per marques comercials.

Cursa solidària

Un euro de cada inscripció es destinarà a l’Associació Alma de Masquefa, una entitat sense ànim de lucre, que vetlla per la protecció i el respecte per a les persones amb discapacitat intel·lectual, evitant situacions de desemparament i aïllament i sensibilitzant a la societat.

Botifarrada popular

Els organitzadors volen que la cursa s’obri a tothom i esdevingui un esdeveniment popular. Per això conviden tothom a aplegar-se al Cementiri Vell (on els corredors passaran en dues ocasions) i al punt de l’arribada, a la Plaça dels Jocs, per animar els atletes. A més, un cop acabat el trail, es farà una botifarrada popular gratuïta per a tots els assistents fins a exhaurir existències. També els tabalers dels Pixafocs i Cagaspurnes prepararan algunes sorpreses.

Trobareu més informació a www.masquefatrail.com