Aquest diumenge, 12 de juny, es gravarà un ‘lipdub’ a Masquefa. Es tracta d’una iniciativa de l’ Esplai Giravolt, que l’organitza amb l’objectiu de promoure el sentiment de pertinença a Masquefa mitjançant una activitat compartida entre els vilatans, tant si formen part d’entitats com si hi volen participar a títol individual.

Aquest any els nens i nenes del cau del Centre d’Esplai Giravolt s’han endinsat en el món del cinema i és per aquest motiu que, conjuntament amb els altres infants i joves de l’esplai, estan organitzant aquest ‘lipdub’, obert a la participació de tothom.

Giravolt ha iniciat aquest projecte amb l’objectiu que els infants i joves de l’esplai coneguin millor el món del cinema i al mateix temps aprenguin a cooperar per un fi comú i a participar en la vida social i cultural de Masquefa.

Un ‘lipdub’ és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. El procediment de la creació d’un ‘lipdub’ es fa filmant una successió continuada i sense talls de persones o grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten. És a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l’anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment s’edita la gravació afegint-hi l’àudio original de la cançó. La cançó que s’ha escollit per al ‘lipdub’ és “Viu-la”, del grup Filippo Landini.

La realització d’aquest primer ‘lipdub’ a Masquefa s’emmarca en la línia de treball ‘Sentiment de pertinença’ del Projecte Educatiu de Vila. Per això l’Oficina Tècnica i el Grup Impulsor del PEV li donen suport, ja que es tracta d’una proposta que pot ajudar a treballar la identitat com a vila, el sentiment de pertinença, la cohesió social, i també a potenciar el treball en xarxa entre entitats i vilatans.

Participa-hi!
De moment ja són més de 350 les persones que s’han apuntat a l’enregistrament. L’Esplai Giravolt convida tothom qui vulgui sumar-s’hi. Els participants es trobaran a les 9 del matí al pati del Recinte Rogelio Rojo.

Afectacions en el trànsit
Amb motiu de l’enregistrament del ‘lipdub’ es tallarà el trànsit esporàdicament al Carrer Major (des del Carrer Rogelio Rojo fins a l’Ajuntament), entre les 10 del matí i les 2 del migdia. També al Carrer Escoles, de 9 del matí a 2 del migdia.