Masquefa inaugurarà aquest diumenge, 13 d’abril, el nou parc que l’Ajuntament ha fet al costat del Centre d’Assistència Primària (CAP) i que dóna continuïtat al Parc del Patufet estrenat l’Onze de Setembre passat. L’acte inaugural tindrà lloc a 2/4 de 2 del migdia –el parc ja estarà obert des de les 10 del matí- i comptarà amb la presència del diputat delegat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, acompanyats de les autoritats locals.

Aquest nou parc al centre de Masquefa amplia i complementa l’àrea lúdica que ja hi ha en aquesta zona amb mobiliari inspirat en els populars dibuixos del Patufet de la ninotaire Pilarín Bayés i pensada especialment per al lleure dels infants més petits. El parc que s’estrenarà diumenge inclou espais i equipaments adreçats als infants més grans, als joves i també a la gent gran, de manera que el municipi guanyarà una nova zona lúdica i esportiva on hi podran fer activitats persones de totes les edats.

El parc del CAP inclou una moderna pista multiesportiva –feta amb materials especialment resistents i dissenyada per evitar-hi actes vandàlics que en facin malbé les instal·lacions-, una àrea de jocs i una zona d’aigües per als infants, així com un espai lúdic i de salut per a la gent gran: un circuit a l’aire lliure on podran practicar-hi diversos exercicis senzills de gimnàstica suau que els ajudaran a mantenir-se en forma. També s’hi ha fet zones enjardinades amb vegetació, arbres i palmeres.

El parc és resultat d’una inversió d’aproximadament 80.000 euros, finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona, de manera que no representa cap cost per a les arques municipals. De fet, aquesta aportació forma part d’una subvenció total de 160.000 euros que la Diputació ha atorgat a l’Ajuntament i amb la qual, a més d’aquest nou parc del CAP, també es faran altres zones lúdiques a les urbanitzacions –ja n’hi ha una de finalitzada a Can Parellada- i al centre urbà. A més es duran a terme diverses actuacions per condicionar i millorar els parcs i zones verdes ja existents.

Procés participatiu per decidir el nom
D’altra banda, l’Ajuntament engegarà un procés de participació obert a tothom per tal d’escollir el nom que es posarà a aquest nou parc del CAP.

La inauguració de diumenge coincidirà amb la jornada de portes obertes que durant tot el matí, des de les 10 i fins a les 2, es farà al nou Centre d’Assistència Primària per tal que tothom qui vulgui en pugui conèixer les instal·lacions i els serveis que oferirà. El nou CAP entrarà en funcionament l’endemà mateix, el dilluns 14 d’abril.