El divendres 13 de març tindrà lloc un nou acapte de sang al Centre d’Atenció Primària de Masquefa, a l’Avinguda Catalunya 3-5. Tots els qui vulguin col·laborar amb aquesta crida per ajudar les persones que necessiten sang poden adreçar-se a l’ambulatori entre les 5 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. L’acapte està organitzat pel Banc de Sang i de Teixits de Catalunya i compta amb la col·laboració de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia i de l’Ajuntament de Masquefa.

Per donar sang només cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos. Cada persona pot arribar a fer un màxim de tres donacions anuals de sang, quatre en el cas dels homes. 

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per al donant no comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.

El Banc de Sang i Teixits informa que cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones. Com que de cada donació de sang s’obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies (concentrats d’hematies, plasma i plaquetes), podem afirmar que cada vegada que donem sang ajudem fins a tres malalts diferents.