Masquefa dóna aquest divendres, 13 de maig, el tret de sortida a una nova edició de la Festa Major Petita, la celebració que organitza en honor al seu patró, Sant Isidre. La festa, que s’allargarà fins al diumenge 15, destaca per la introducció d’importants novetats, les quals conviuran amb els actes tradicionals. consulteu el programa)

D’aquesta manera, actes nous i actes de sempre configuren una àmplia agenda per a tots els públics. Infants, joves, adults i gent gran hi trobaran, segur, moltes excuses per sortir al carrer a gaudir de la primavera i de tres intensos dies de gresca.

Les novetats
Entre les novetats cal citar l’espectacle familiar ‘Què m’està passant’, protagonitzat pel músic Marc Parrot, de gran popularitat per encarnar l’esbojarrat Chaval de la Peca i també per la seva participació en el programa de televisió Casal Rock. Parrot serà precisament l’encarregat d’inaugurar el Sant Isidre 2011. Ho farà divendres en un escenari que debuta a la festa: la nova Biblioteca Municipal.

En l’espectacle ‘Què m’està passant?’ Marc Parrot i la il•lustradora Eva Armisen parlaran d’emocions quotidianes com la ràbia, la vergonya o la por. Les cançons de Parrot i els dibuixos d’Armisen descriuran situacions que els infants i els pares identificaran ràpidament, i donaran peu a converses sobre les pròpies experiències.

Una altra de les novetats serà la doble sessió de discoteca mòbil. La primera, amb música dels anys 80 i 90, es farà la nit de divendres. La segona, per a un públic més jove, tindrà una pantalla gegant i animació, i es farà la nit de dissabte.

També els masquefins podran veure el tradicional Ball de gitanes durant la cercavila del dissabte, en què desfilaran geganters, grallers, bastoners, tabals i el Drac Bufut.

A més, el capítol de novetats de la Festa de Sant Isidre 2011 inclou el veredicte del Concurs de fotografia organitzat per l’Ajuntament, així com un concert de música tradicional amb el grup Escampillem.

Els clàssics
Pel que fa als actes de sempre destaquen la missa en honor al patró Sant Isidre, la cercavila popular, el correfoc o el ball de festa major, amb el tradicional ball de la garlanda.

Menció especial mereixen el Sopar de Faves i el lliurament de les Faves d’Argent, els guardons amb què es reconeix l’esforç de les dues persones que han dedicat voluntàriament temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva i associativa de la vila.

Un any més els guanyadors es decideixen per elecció popular. Els masquefins han tingut fins al dia 6 de maig per a presentar els seus candidats a Les Faves d’Argent. Opten a aquests premis tots els masquefins majors de 18 anys que no hagin rebut mai el guardó, i que hagin aportat, ja sigui a títol personal o mitjançant una entitat o associació, el seu treball i empenta de forma altruista, voluntària i desinteressada per a millorar les relacions socials, culturals, esportives i col•lectives de Masquefa.

Protagonisme local
Els grups i les entitats de casa seran també protagonistes de la Festa Major Petita. Divendres l’Alzinar ens regalarà el deliciós Sopar de Faves, mentre que el grup masquefí The Big Brothers ens oferirà un concert.

A més l’antiga biblioteca acollirà la presentació de la proclamació de Masquefa com a Ciutat Gegantera 2012, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers.

D’altra banda, dissabte podrem veure novament la colla gegantera masquefina a la cercavila. També hi seran la Colla de Ball de Bastons i la Colla de Diables Pixafocs i Gagaspurnes, que hores després repetirà actuació en l’espectacular correfoc.

També per a dissabte l’entitat de joves Zitzània ens ha preparat el concert de música tradicional. I diumenge La Coraleta tancarà la participació masquefina a la Festa Major Petita de Sant Isidre amb una cantada en la solemne eucaristia.

Activitats esportives
Els esports tampoc no faltaran a la cita amb Sant Isidre. Gaudirem d’una bicicletada popular i dels tradicionals campionats de petanca i de tir al plat.