Cada dia calen 1.000 donacions de sang per poder assistir totes les persones que ho necessiten. Tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Precisament per això, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, l’Ajuntament de Masquefa i l’Associació de Donants de l’Anoia, amb la col·laboració de diverses entitats, empreses i comerços, tornen a organitzar aquest divendres, 14 de novembre, la jornada solidària de donació de sang.

Amb el lema ‘Masquefa té sang!’, La Fàbrica Rogelio Rojo obrirà portes de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre, per acollir tot aquells masquefins que hi vagin a donar sang. A més, però, serà l’escenari de diferents esdeveniments paral·lels organitzats per les entitats de la vila que s’han implicat en la campanya per tal de fomentar la participació.

(Consulteu la programació)

Activitats paral·leles
La jornada començarà a les 10 del matí, hora en què els escolars podran gaudir ja dels inflables que s’instal·laran al pati de la Rojo. Els alumnes de Cicle Superior de les escoles de Masquefa i la Beguda Alta visitaran el recinte, una activitat que vol contribuir a conscienciar els més joves sobre la importància de donar sang. A les 12 del migdia es farà la inauguració oficial.

Les activitats es reprendran a la tarda. A més de la zona d’inflables, hi haurà una exhibició de hip-hop a càrrec de Dansa Urbana Associació Juvenil, i una xocolatada popular gentilesa del Bar Restaurant Ramon, l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, el Punt Taronja i Condis.

Per la seva banda, el Masquefa Tennis Taula Club ha organitzat una jornada de portes obertes. També es farà el lliurament del premi del concurs d’eslògans i dibuixos que han preparat els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles El Turó, Font del Roure i Masquefa II amb motiu de la jornada. Tots els treballs estaran exposats a la Sala Polivalent.

D’altra banda, durant tota la tarda els voluntaris de Protecció Civil seran a La Fàbrica Rogelio Rojo per continuar la seva campanya solidària de recollida de joguines i aliments, i, a més, mostraran el seus vehicles d’emergència als assistents. La jornada estarà amenitzada per Ràdio Masquefa, que emetrà una programació especial en directe des de la Polivalent. També hi haurà un servei de ludoteca perquè els pares i mares puguin deixar-hi els seus fills mentre donen sang.

Per afavorir la participació, els organitzadors sortejaran entre els donants ampolles de vi i cava de bodegues i cellers locals (Can Bonastre Wine Resort, Joan Raventós Rosell i Castell d’Age). Tots els donants tindran, a més, un refrigeri gentilesa de Carnisseria-xarcuteria Marvi, Carnisseria-xarcuteria Casanova Tobella, Autoservei Canals-Estanc La Beguda Alta, Pa Mora Forners des de 1884, Fruiteria Servifruit, Grup de Lectores, Grup de Puntaires i Associació de Dones de Masquefa. Diverses voluntàries elaboraran també plats i tastets. La jornada es podrà seguir a través del facebook ‘Donació Solidària de Sang Masquefa’ i el twitter ‘DonacióSangMasquefa@sangMasquefa’.

Aquests dies diversos col·lectius estan animant ja els masquefins a participar en la jornada solidària de donació de sang des de les xarxes socials. El personal de l’Ajuntament, tots els regidors del Consistori, els treballadors de Serveis Personals i del CTC, la Brigada Municipal, l’equip del Centre d’Atenció Primària (CAP) i diverses entitats s’han fet fotografies de família que fan córrer per les xarxes socials cridant a la implicació dels masquefins en la donació de sang.