Una vintena de persones va assistir, de mitjana, a les activitats dels Cafès amb Història del mes de novembre, un cicle dedicat als aixecaments carlins , fenomen que té les seves arrels al segle XIX i que encara cuejava durant la transició democràtica, després de la dictadura.

Les activitats dels Cafès amb Història, dues sessions de debat i un cinefòrum, van analitzar les causes dels aixecaments carlins, en un context de canvis constants i conflictivitat continuada. La primera sessió, batejada amb el títol "Liberals, Malcontents i Primera Guerra Carlina" va girar entorn a l’aparició de noves ideologies confrontades durant el segle XIX a Catalunya; mentre que la segona sessió, "Dels Matiners a la Tercera Guerra Carlina", va analitzar els aixecaments carlins duran la segona meitat del segle XIX, passant per la I República i per la posterior restauració borbònica.

 En el cinefòrum es va projectar la pel·lícula "El lobo", de Miguel Courtois (2004). Les tres sessions van tenir lloc, els dissabtes, a la Biblioteca Municipal.