Totes les persones que s’estan plantejant quin ha de ser el seu futur acadèmic o professional tenen una cita obligada amb Fira Futur, el saló que, per vuitè any consecutiu, organitzarà l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud.

El dijous 13 de març entre 25 i 30 centres –entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació i cossos de seguretat- tornaran a instal·lar els seus estands a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar-los les opcions que tenen a l’abast per continuar estudiant, iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Preguntes com ara ‘Què més puc estudiar?’, ‘Si estudio, quines ofertes laborals m’esperen?’ o ‘Quina formació m’ajudarà a progressar laboralment?’ trobaran resposta en aquest gran aparador que mostra les diverses ofertes formatives i laborals que hi ha a Masquefa i el seu àmbit d’influència. Fira Futur s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional, però també a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les opcions de trobar feina o millorar la que tenen.

En aquest sentit, i després de l’èxit de l’any passat, el saló tornarà a prestar especial atenció a les persones que volen fer-se emprenedores i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa en l’actual situació de crisi. S’hi instal·larà un estand amb informació sobre emprenedoria, on s’explicarà què hem de fer per crear el nostre propi negoci.

Com a novetat, els PQPI-PTT de l’Anoia Sud i d’Igualada s’estrenaran a la fira amb un estand on informaran sobre aquests estudis, els quals proporcionen als joves que no han acreditat l’ESO una formació bàsica i uns coneixements professionals per a millorar les seves opcions d’ocupabilitat. Els mateixos alumnes que participen en els Programes de Qualificació Professional Inicial que aquest curs es fan a la comarca han dissenyat l’estand i s’encarregaran també d’informar els visitants.

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, Fira Futur tornarà a concentrar-se en una única jornada, el dijous 13 de març. El saló obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 5 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres escolars, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar.

Fira Futur, en un vídeo de la Diputació
D’altra banda, el certament masquefí, ja plenament consolidat, és un dels protagonistes del vídeo que acaba d’editar la Diputació sobre diferents fires i jornades locals que se celebren en les comarques barcelonines per a orientar els itineraris educatius i professionals. Fira Futur hi apareix juntament amb d’altres iniciatives que s’impulsen en municipis com ara Granollers, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Mataró o Sabadell.

L’àudiovisual recull els testimonis d’alguns joves visitants de l’edició de l’any passat de Fira Futur, així com de diversos centres i institucions participants, la tècnica de formació de l’Ajuntament i el tècnic de joventut de la Xarxa TET Anoia Sud.

Podeu consultar el vídeo a la pàgina web de la Diputació de Barcelona (http://www.diba.cat/web/educacio).

També al Canal DIBA de Youtube (http://www.youtube.com/playlist?list=PLBA58A07F11CBDB41)