Amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang la pèrgola del CTC s’il·luminarà de color vermell per a homenatjar a tots els donants de sang que durant aquest any de pandèmia han estat imprescindibles per ajudar a salvar vides.

El Banc de Sang i Teixits vol celebrar enguany el Dia Mundial de Donant de Sang amb una il·luminació vermella a les ciutats i pobles de tot Catalunya. La jornada anirà dedicada a tots els donants del 2020. Des d’aquells que es van apropar a un punt de donació de sang en moments convulsos, als que van ajudar a difondre la necessitat de donar sang, als voluntaris que van donar suport a les campanyes per atendre als donants, passant pels ajuntaments -com el de Masquefa- que van col·laborar obrint sales per fer-hi campanyes de donació.

Aquest dia va dedicat a tots els veïns de Masquefa que tot i la pandèmia s’han acostat a donar sang. Al llarg del 2020 a Masquefa s’hi van celebrar 5 campanyes de donació i gairebé 500 persones s’hi van apropar a donar sang i plasma. Més de 1.500 pacients es podran salvar gràcies a aquestes donacions.

Cal tenir en compte que una de cada cinc persones necessitaran sang o derivats de la sang al llarg de la vida, i per això cal conscienciar la població de mantenir les donacions regularment.

Una mirada al món

L’Organització Mundial de la Salut celebra des de fa gairebé 20 anys el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre els malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat. Catalunya ja fa anys que és autosuficient en sang, amb 250.000 donacions l’any.