Els masquefins i masquefines tindrem el 17 i 18 de desembre una nova oportunitat per demostrar la nostra generositat. Per quart any consecutiu l’Ajuntament i el teixit associatiu, amb el suport dels comerços i les empreses, han organitzat el Cap de Setmana Solidari. El dissabte 17 tindrà lloc una nova edició de la Marató de Donació de Sang. I el diumenge 18 Masquefa se sumarà a la Marató de TV3. Entre tots dos dies el municipi bategarà més que mai amb una trentena d’activitats que volen engrescar la gent a sortir al carrer i a participar activament en les maratons

Masquefa batega amb la teva solidaritat

Amb el lema ‘Masquefa batega amb la teva solidaritat’, aquesta doble iniciativa benèfica torna a ser posible gràcies a la implicació de les entitats, que un any més s’arremanguen per col·laborar en les dues maratons, ja sigui organitzant directament alguna activitat o bé aportant voluntaris als diversos esdeveniments que s’han programat. Alguns vilatans i vilatanes també s’hi han implicat a títol personal.

Aquesta nova edició del Cap de Setmana Solidari donarà el tret de sortida el dissabte 17 de desembre amb la quarta Marató de Donació de Sang a Masquefa. L’acapte, que cada any ha aconseguit una important participació, l’organitzen conjuntament l’Ajuntament i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Els organitzadors fan una crida a la mobilització amb l’objectiu de superar els bons resultats d’altres anys. Aquest 2011 la fita és arribar a les 200 donacions.

Poden donar sang totes les persones sanes entre 18 i 65 anys que pesin més de 50 quilos. Per donar sang no és necessari estar en dejú.

Durant tota la jornada de dissabte els vilatans i vilatanes podran donar sang a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo. La sala obrirà portes al matí (de les 10 fins a les 14.30h) i a la tarda (de les 16h a les 21h) per acollir els donants. La inauguració d’aquesta quarta Marató de Donació de Sang es farà a les 12 del migdia i comptarà amb la presència de les autoritats locals i els representants del Banc de Sang i Teixits.

Per facilitar la donació, els organitzadors habilitaran a la Sala Polivalent un servei de ludoteca i wii perquè els pares i mares hi puguin deixar els seus fills i filles mentre donen sang. Durant tot el dia se celebraran activitats socials, culturals i esportives per fomentar la participació en la marató. També per afavorir les donacions es faran sortejos entre els donants, i l’associació que aconsegueixi mobilitzar més persones donants serà reconeguda com l’Entitat amb més Sang.

L’endemà, el diumenge 18 de desembre, el Cap de Setmana Solidari escriurà la seva segona pàgina amb la participació en la Marató de TV3, que aquest any recollirà fons per a la regeneració i transplantament d’òrgans i teixits.

Al llarg de tot el cap de setmana, dissabte i diumenge, es podran fer donatius en les diverses activitats que han organitzat l’Ajuntament i les entitats per fer bategar Masquefa a ritme de solidaritat.

Des de fa alguns dies les dependències municipals i alguns comerços de Masquefa disposen de guardioles on ja es poden fer els primers donatius per a la marató de la televisió catalana