Continua el procés de participació per remodelar la Plaça Josep Mª Vila, coneguda popularment com la Plaça de l’Estació. Una vegada finalitzat el període en què tothom qui ho ha desitjat ha pogut presentar la seva proposta de remodelació, el dijous 20 de novembre es farà una trobada participativa amb els vilatans, les entitats i els col·lectius que vulguin assistir-hi per debatre les diferents propostes presentades i escollir les millors opcions. La trobada tindrà lloc a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60), a 2/4 de 8 de la tarda.

Posteriorment s’elaboraran tècnicament dues o tres propostes per fer una votació popular entre elles, en un acte que es farà el 4 de desembre, també a 2/4 de 8 de la tarda, al Casal d’Avis. Finalment es divulgarà el disseny escollit i els terminis d’execució.

L’Ajuntament de Masquefa impulsa aquest procés participatiu vinculant per tal de dur a terme una segona fase de remodelació de la Plaça de l’Estació, que aquest any ja es va reformar, en una primera fase, per poder-la estrenar per la Festa Major.

L’objectiu d’aquest procés és actualitzar-la des del punt de vista urbanístic i que sigui una plaça on tothom s’hi trobi a gust i reconegut, especialment totes les entitats i grups que representen la diversitat cultural de Masquefa.

Una remodelació necessària
La remodelació d’aquest espai és necessària a causa del mal estat d’un col·lector d’aigües residuals i pluvials que travessa, en diagonal, tota la plaça. Es tracta d’un col·lector molt antic que pateix fuites d’aigua que afecten fins i tot el soterrani de l’edifici de l’Alzinar. Per tant, es fa imprescindible portar a terme una actuació de forma prioritària. També cal eliminar diverses barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat en aquest espai, així com millorar la seguretat en els accessos a l’andana del tren. Tot plegat garantirà que la plaça compleixi les condicions correctes de seguretat d’ús.

Participa-hi!
L’Ajuntament anima a tothom a participar en el procés de participació. Trobareu més informació a les cartelleres municipals, la pàgina web www.masquefa.cat, els comerços, i els perfils de facebook del Casal de Joves, la Biblioteca, Ràdio Masquefa i el CTC. També us informaran als diferents punts dinamitzadors que s’han habilitat a: Ràdio Masquefa, la Biblioteca Municipal, el Casal d’Avis, el Casal de Joves i les oficines de l’Ajuntament.