Masquefa celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 de març la segona edició de la Festa de Sant Eloi, organitzada conjuntament per les regidories de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament. La celebració estava programada per al novembre passat –coincidint amb la diada del patró de la metal·lúrgia, Sant Eloi-, però la pluja va obligar a suspendre bona part del programa i només es van poder fer les activitats culturals a cobert.

Ara es mantindran la gran majoria d’activitats que hi havia previstes i que no es van poder fer, i es complementaran amb algunes propostes noves per potenciar la celebració. La Festa de Sant Eloi tornarà a tenir com a epicentre l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo i el seu entorn: el pati de la fàbrica, el jardí del CTC i l’avinguda Catalunya.

(Consulteu la programació )

Mercat de Sant Eloi
Durant tot el cap de setmana es farà el Mercat de Sant Eloi, que englobarà tres propostes diferents. D’una banda, la fira de comerç local. Tant dissabte (de les 11 del matí a les 8 de la tarda) com diumenge (de les 11 del matí a les 3 de la tarda) diversos comerços i empreses masquefines instal·laran la seva parada a l’avinguda Catalunya per mostrar els serveis i productes que ofereixen. D’altra banda, també dissabte i diumenge, de les 11 del matí a les 8 del vespre, es podrà visitar la fira d’artesans que omplirà el jardí del CTC. I, finalment, com a novetat, el Mercat de Sant Eloi inclourà també un mercat de productes de proximitat que promocionarà els articles fets a Masquefa i rodalies. S’instal·larà al jardí del CTC i es podrà visitar dissabte, tot el dia, i diumenge al matí.

Granja de gallines, reproducció d’una vaca i mostra d’oficis
Una altra novetat d’aquesta Festa de Sant Eloi serà el taller infantil que, tot el dissabte i el matí de diumenge, es farà al pati de la fàbrica, on s’instal·larà una granja de gallines perquè els nens i nenes puguin agafar ous, així com la reproducció d’una vaca, a mida real, perquè aprenguin a munyir-la. A més, al jardí del CTC hi haurà una mostra d’oficis del camp tota la jornada de dissabte.

Tallers i activitats per dinamitzar el mercat
A més, al llarg del cap de setmana es programaran diversos tallers i activitats complementàries per dinamitzar el mercat. Hi ha previstos l’espectacle de falconeria ‘Plomes al vent’, l’actuació musical ‘La rondalla montserratina’, un taller de quadres de sorra, el taller infantil Nendo Dango, les actuacions musicals de Ruth Casanovas Oriental Fusió i de Dansa Urbana Associació Juvenil, i l’espectacle infantil de Jordi Tonietti. Així mateix, tant dissabte com diumenge hi haurà un inflable per als menuts i també una caravana de ruquets.

Portes al centre d’interpretació i concert
En el vessant cultural destaquen les jornades de portes obertes que es faran, dissabte tot el dia, i diumenge al matí, al Centre d’interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo. El centre, inaugurat el 2013, coincidint amb la primera edició de Sant Eloi, mostrarà ara algunes novetats.

A més, la Sala Polivalent acollirà, diumenge a la tarda, el concert ‘Música de cinema’, de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona. L’actuació donarà el tret de sortida a la segona temporada del cicle de concerts ‘Masquefa sona bé’.