En el marc d’una campanya per fomentar la lectura entre els infants, el Bibliobús Montserrat portarà, el dilluns 26 d’octubre, a 1/4 de 4 de la tarda, a l’escola Vinyes Verdes de La Beguda Alta un espectacle de titelles que vol homenatjar la figura dels avis i àvies i posar en relleu els records i les vivències de les persones grans, un llegat cultural i històric que sovint només es transmet oralment dins la família.

L’espectacle, que podran veure els alumnes de l’escola, porta per títol ‘Operació A.V.I.’ i és una creació de Farrés Brothers i Cia. És un espectacle de titelles on precisament es parla de contes tradicionals, de la vellesa i de la força de la gent gran per preservar un llegat cultural per a les generacions següents.

‘Operació A.V.I. (Les aventures dels vells intrèpids)’ narra com uns dolents molt dolents han fet que la Caputxeta Vermella, el autista d’Hamelin, el Patufet, Pinotxo i Hänsel i Gretel perdin l’eterna joventut i estiguin sotmesos a l’envelliment i la desaparició. Però un home gran, en Salvador, es posarà al costat d’aquests personatges en una operació per salvar els contes de tota la vida.

El servei de bibliobús

Els nou bibliobusos de la Diputació de Barcelona donen servei a 102 municipis –entre aquests al nucli de La Beguda Alta- amb una població de prop de 157.000 habitants. L’objectiu d’aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.