El cap del Servei de Museus i de Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, Jusèp Maria Boya, va ser divendres a Masquefa, on va visitar el complex d’equipaments municipals de La Fàbrica Rogelio Rojo, acompanyat de l’alcalde, Xavier Boquete. Boya va veure la Sala Polivalent, la Biblioteca Municipal, el Centre Tecnològic Comunitari i, especialment, el centre d’interpretació que l’Ajuntament va inaugurar a finals de novembre –coincidint amb la Festa de Sant Eloi- i que és un testimoni viu de la història d’aquesta emblemàtica fàbrica.

El cap del Servei de Museus de la Generalitat també va ser al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC de Masquefa, l’únic equipament especialitzat en la rehabilitació d’aquests animals que hi ha a l’Estat i un dels només dos que existeixen a Europa. Amb més de 15.000 visites anuals, entre escolars i famílies, el CRARC és un dels grans potencials turístics de Masquefa.

L’objectiu de la visita era estudiar fórmules i possibles col·laboracions per potenciar l’atractiu museístic i també turístic de Masquefa.