El transgressor Rei Carnestoltes va posar dissabte potes enlaire Masquefa amb una gran festa de Carnaval multitudinària. Centenars de vilatans i vilatanes i fins a quinze comparses, amb espectaculars carrosses, van lluir les seves disfresses durant la Rua pels carrers del municipi.

La desfilada la va encapçalar el grup Escarabellos, que no va deixar de convidar els participants a fer gresca. Abans de la Rua, Escarabellos ja havia protagonitzat un divertit espectacle de circ, animació i humor davant els nombrosos masquefins i masquefines de totes les edats que es van reunir a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo.

El Rei Carnestoltes, que va rebre la clau de la vila de mans de les autoritats locals, va fer gala de la seva verinosa llengua amb un àcid pregó en què, entre altres aspectes, va qüestionar els sous i la dedicació dels regidors i va reclamar més i millors serveis per a les urbanitzacions. El Rei Carnestoltes va pujar a l’escenari acompanyat de les “amparitos”. Tots ells són membres del Grup de Teatre Jove de Masquefa N’Uxuricidi. A la nit, el ball de disfresses va omplir de gom a gom el Recinte Rogelio Rojo.

Guanyadors del concurs

D’altra banda, el jurat va atorgar el premi a la millor comparsa de més de 10 integrants, dotat amb 300 euros, a “Masquefinhos Brown”, del Club Patí Masquefa. La comparsa, al més pur estil de les del popular Carnaval de Rio de Janeiro, l’integraven una vuitantena de membres del club, que, disfressats de “samberos”, no van parar de ballar. El segon premi, dotat amb 200 euros, va ser per a la comparsa “Flower Power”. Disfressats d’inocents flors, el seus integrants reclamaven l’esperat soterrament del tren.

En la categoria de menys de 10 integrants, una de les novetats d’aquest any, el primer premi (300 euros) va ser per a “Masqueclown”, mentre que el segon (200 euros) es va atorgar a la comparsa “Dominó”.

Pel que fa al concurs d’aparadors, el primer premi va ser per a l’establiment Cal Horacio; el segon, per a la Perruqueria Hortensia, i el tercer per a Nou Estil. Tots tres van ser guardonats amb trofeus.

 

El Carnaval va ser molt participat

Un membre del grup Escarabellos fa equilibris

L’actuació de circ va despertar molta curiositat

El Rei Carnestoltes, acompanyat de les "amparitos"

La música va amenitzar la multitudinària Rua per Masquefa

"Masquefinhos Brown", primer premi de les comparses de més de 10 integrants

"Flower Power", segon premi de les comparses de més de 10 integrants

"Masqueclowns", primer premi dels grups de menys de 10 membres

"Dominó", segon premi de les comparses de menys de 10 integrants

La festa va omplir de gom a gom la Fàbrica Rogelio Rojo