El Rei Carnestoltes no pot tenir cap queixa. Un any més Masquefa va sortir al carrer per rebre l’amo i senyor de la disbauxa i va tornar a fer del Carnaval una de les festes més multitudinàries. Durant unes hores la visita de Carnestoltes ens va fer oblidar els depriments titulars del diaris i els mals auguris econòmics.

Potser per això, perquè hi havia ganes de deixar els maldecaps de banda i lliurar-se a la gresca, força estona abans que comencés la rua les comparses ja havien convertit l’avinguda de La Línia en una gran festa a l’aire lliure amb color, música i ball. Aquest any n’hi van participar 14, una nova xifra rècord.

I és que el Carnaval, organitzat per la regidoria de Joventut, s’ha convertit en una cita ineludible per als masquefins, però la seva bona reputació ha fet també que traspassi fronteres. Aquest any hi van participar comparses de Martorell i Esparreguera.

En la desfilada per Masquefa vam poder veure-hi pràcticament de tot: pirates per partida doble, alguns d’ells a bord d’un espectacular vaixell, un nombrós grup de pollets que no van deixar de cantar i ballar la popular cançó que aquests dies sona amb insistència a la ràdio, Travolta i el seu seguici, i fins i tot una original agència de viatges, amb hostesses i uns turistes de manual, vestits amb mitjons i xancletes i amb camisses llampants.

També els barrufets van ser fidels a la cita de Carnaval. Van desfilar al costat d’un nombrós grups de cantants de gospel, les patates de Mr. Potato, un exèrcit de galls d’indi, alguns polítics vinculats a escàndols, i fins i tot uns estranys WhatsApp amb cames.

Guanyadors del concurs de comparses
També molts masquefins van treure la disfressa de l’armari per camuflar-se entre la multitudinària rua, que després de posar els carrers cap per avall va fer parada i fonda a la Fàbrica.

La Polivalent va acollir aleshores l’esperat lliurament de premis. La vistositat i l’elaboració de les carrosses –es va notar que alguns grups portaven temps preparant-les a consciència- va fer molt difícil l’elecció dels guanyadors.

En la categoria de comparses de més de 20 integrants, el primer premi va ser per als pollets de ‘Maskepíos’, mentre que els membres de l’agència de viatges ‘+kTours’ van endur-se el segon premi.

En la categoria de comparses de menys de 20 integrats els vencedors van ser els pirates de ‘Gordo Sparrow and friends’, i el segon premi va ser per a la crítica política de ‘Con-Fiança’.

En totes dues categories el primer premi estava dotat amb 150 euros, i el segon amb 100.

El jurat el van integrar un membre de cada comparsa, que avaluava totes les comparses a excepció de la seva. Es van valorar aspectes com el disseny, l’originalitat, el dinamisme, la coreografia, la qualitat acústica, l’impacte visual i la crítica social, entre altres.

Ja a la nit Carnestoltes va satisfer les seves insaciables ganes de disbauxa amb una festa nocturna de disfresses a la mateixa Polivalent.