El Casal de Joves de Masquefa va acollir dijous, 2 de febrer, el segon taller formatiu per a pares i mares de joves i adolescents. En aquesta ocasió la sessió va girar entorn a l’afectivitat i la sexualitat.

Les professionals de l’associació JIS (Joves per a la Igualtat i la Solidaritat) van escoltar les experiències dels 11 pares i mares assistents, i els van donar també algunes pautes pràctiques per parlar de sexualitat a casa amb els seus fills i filles, un tema que en moltes ocasions esdevé un autèntic tabú. L’activitat va despertar un gran interès entre els participants i es va allargar durant gairebé dues hores.

El 26 de gener el Casal de Joves ja havia acollit un primer taller adreçat a pares i mares. La sessió es va centrar en la prevenció del consum d’alcohol entre els joves i els adolescents. Aquesta activitat va anar a càrrec de la Fundació Alcohol i Societat, i hi van participar 14 persones.

Amb l’organització d’aquests dos tallers, que han estat gratuïts, el Casal de Joves de Masquefa ha volgut oferir a les famílies diverses eines per abordar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels seus fills i filles i donar-los també algunes estratègies per potenciar la comunicació a casa.

Després de l’excel·lent acollida que han tingut aquestes dues sessions, el Casal es planteja repetir la iniciativa i organitzar nous tallers adreçats específicament als pares i mares, ja que la seva implicació és fonamental en l’educació dels joves i els adolescents.