Un any més els infants i els joves podran aprendre moltes coses noves i divertir-se d’allò més amb el Casal d’Estiu i el Juliol Actiu. Aquestes dues propostes, que combinen l’aprenentatge en valors i el lleure, els permetran gaudir del temps d’oci de les seves vacances escolars en companyia d’altres infants i joves, descobrir Masquefa i el seu entorn, i entrar en contacte amb la natura, mitjançant les activitats, tallers i jocs que els preparen els monitors i monitores.

Aquest any el Casal d’Estiu i el Juliol Actiu presenten una novetat destacada. I és que l’Ajuntament, amb la voluntat de reforçar la tasca social i educativa que fan les entitats, cedeix l’organització i la gestió de tots dos projectes al Centre d’Esplai Giravolt, amb el qual ha signat un conveni. L’Ajuntament aporta el suport logístic i econòmic per fer possible les dues iniciatives i mantenir el màxim possible els preus de l’any anterior.

El Centre d’Esplai Giravolt és una entitat sense afany de lucre dedicada a l’educació en el lleure d’infants i joves, lligada sempre a l’aprenentatge de valors. Té una gran experiència en aquest tipus d’activitats, com ja va demostrar l’any passat, quan es va fer càrrec del Casal d’Estiu, i compta amb un equip de persones formades i titulades.

Aquest canvi de model en la gestió també fa possible que el Casal d’Estiu i el Juliol Actiu comparteixin aquest any un mateix projecte i que els infants i els joves treballin uns mateixos objectius i valors.

Casal d’Estiu
Amb el lema ‘Posa’t la capa i vine al Casal’, el Casal d’Estiu s’adreça a infants que hagin cursat durant el curs 2013-2014 entre P3 d’Educació Infantil i 6è d’Educació Primària, és a dir, nens i nenes nascuts entre el 2002 i el 2010.

Es realitzarà a l’escola El Turó del 25 de juny a l’1 d’agost, durant sis setmanes. Els infants poden apuntar-se a totes les setmanes o a algunes de manera independent. L’horari serà de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia. També s’establiran serveis complementaris per a les famílies: acollida de matí (de 2/4 de 8 a les 9, i de les 8 a les 9), menjador (de 2/4 de 2 a 2/4 de 4), i acollida de tarda (de 2/4 de 4 a les 5).

Durant el Casal els participants coneixeran un superheroi molt vellet que viu a la cara de la lluna que no es veu i que es vol jubilar. Ell serà el fil conductor de totes les activitats. Cada setmana es treballarà un valor diferent: la convivència i el civisme, l’amor, la solidaritat, el medi ambient, l’alegria, i la creativitat i la imaginació.

Les inscripcions es podran fer del 26 al 30 de maig, presencialment a La Bàscula (La Fàbrica Rogelio Rojo), de dilluns a divendres, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d’1 del migdia, i de 2/4 de 6 a les 8 de la tarda.

Podeu aportar la fitxa d’inscripció omplerta si la descarregueu del bloc que us indiquem al final de la notícia, o omplir-la en el moment que presenteu la resta de la documentació: fotocòpia de la targeta sanitària del nen/a, fotocòpia del carnet de vacunes, fotocòpia del DNI del pare, mare o tutor, i una foto de carnet recent.

Les inscripcions també es poden fer online enviant un correu a giraestiu@gmail.com, indicant-hi l’assumpte (Casal d’Estiu) i el nom de l’infant, i adjuntant escanejada la documentació requerida.

Juliol Actiu
D’altra banda, el Juliol Actiu s’adreça a adolescents i joves entre 12 i 17 anys –nascuts entre el 1997 i el 2001- per oferir-los també una proposta lúdica i educativa que tindrà el mateix fil conductor que el Casal d’Estiu, però adaptat a l’edat dels participants.

Tindrà lloc al Casal de Joves i altres equipaments i espais, del 30 de juny al 25 de juliol, durant quatre setmanes, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia.

Amb el títol ‘Posa’t la capa’, els joves crearan el seu propi superheroi amb els seus valors, poders i característiques particulars. Mitjançant les diverses activitats, cada setmana treballaran un valor diferent: la convivència i el civisme, la cooperació, els hàbits saludables i el consum responsable.

Les inscripcions es podran fer el dies 2, 4 i 6 de juny al mateix Casal de Joves, de 2/4 de 6 a les 8 de la tarda.

També enviant un correu electrònic a esplai.giravolt@gmail.com, i indicant-hi l’assumpte (Juliol Actiu) i el nom del jove, i adjuntant la mateixa documentació que en el cas del Casal d’Estiu.

Els preus del Casal (de 9 a 2/4 de 2) i el Juliol Actiu estan bonificats per a tots els infants empadronats a Masquefa i els del nucli de La Beguda Alta empadronats al municipi de Masquefa.

Trobareu més informació sobre tots dos projectes i us podreu descarregar les fitxes d’inscripció al bloc del Centre d’Esplai Giravolt: centresplaigiravolt.wordpress.com