Després de l’èxit de la primera sessió, el Casal de Joves acollirà aquest dijous, 2 de febrer, un segon taller formatiu adreçat específicament a pares i mares. En aquesta ocasió els participants tractaran l’afectivitat i la sexualitat en els joves i adolescents.

La sessió ‘Com parlar de sexualitat a casa’ vol aproximar les famílies a la realitat dels adolescents i joves en aquest àmbit. El taller també pretén ajudar els pares i mares davant les dificultats amb què es troben a l’hora de parlar d’afectivitat i sexualitat amb els seus fills i filles, i informar-los dels recursos als quals poden accedir.

L’activitat començarà a les 7 de la tarda i consistirà en una xerrada amb suport de material educatiu. Es tractaran continguts com ara el concepte de sexualitat, la informació sobre educació afectiva i sexual, els mites al voltant de l’afectivitat i la sexualitat, i els principals dubtes que solen plantejar els joves i adolescents a la família i a l’escola. També s’abordaran estratègies per parlar d’afectivitat i sexualitat amb els fills i s’exposaran els recursos municipals que existeixen en aquest àmbit.

Prevenció del consum d’alcohol
El Casal de Joves ja va acollir el 26 de gener un primer taller per a pares i mares en què es va tractar la prevenció del consum d’alcohol entre adolescents i joves. Aquesta primera sessió, a càrrec de la Fundació Alcohol i Societat, va ser un èxit de participació i hi van assistir 14 persones.

Amb aquests dos tallers per a pares i mares, que són gratuïts, el Casal de Joves vol oferir a les famílies eines per abordar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels fills i filles i donar-los estratègies per potenciar la comunicació.