La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha concedit al Club Excursionista Anoia (CEA) de Masquefa la cura, revisió i manteniment de dos trams del sender de gran recorregut GR-172. Aquest sender te el seu inici al Refugi de la Mussara, dins el terme de Vilaplana, a la comarca del Baix Camp, i el seu final a Bellprat a la comarca de l’Anoia.

El recorregut ens descobreix algunes de les principals ciutats tarragonines. S’inicia a la Serra de la Mussara i baixa a Reus, on es poden admirar els seus edificis modernistes, i segueix cap a Tarragona, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, ciutat que ens mostra el seu ric passat en monuments romans. El GR-172 segueix entre vinyes fins al monestir cistercenc de Santes Creus, puja a Montagut i, travessant les serres del Penedès, arriba a les coves del Salnitre a Collbató, des d’on puja al monestir de Montserrat i el seu magnífic parc natural, per baixar a la Pobla de Claramunt i, a continuació, fer l’ascensió al castell de Queralt i la baixada fins a Bellprat.

Es tracta d’un sender de 189 quilòmetres que recorre les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp, el Tarragonès, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages i el Baix Llobregat, en un total de 10 etapes que oscil·len entre els 16 i els 26 quilòmetres.

A partir d’ara el Club Excursionista Anoia haurà d’encarregar-se del bon estat de les etapes 6 i 7 del sender GR-172, que uneixen els punts entre el Coll de la Rimbalda, al terme de Pontons, i Mediona –pel que fa a l’etapa 6 (16,80 quilòmetres)-, i de Mediona fins a Piera (17,70 quilòmetres) pel que fa a l’etapa 7, passant pels termes de La Llacuna i Vallbona d’Anoia. En total, 33,78 quilòmetres.

Des del club masquefí expliquen que es preveu que la feina serà força llarga i intensa. L’entitat afronta amb moltes ganes una activitat que li és nova. Durant aquesta tardor i hivern es posarà mans a l’obra, amb una visió clara de les tasques prioritàries que li calen a aquest sender perquè tothom hi pugui transitar el més aviat possible amb tota seguretat i sense risc de perdre’s. El Club Excursionista Anoia no descarta organitzar alguna sortida pel GR-172 aprofitant els desplaçaments de manteniment.

(Més informació del GR-172)