El Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada treballaran conjuntament per demanar una subvenció de 600.000 euros a la Generalitat per fomentar l’ocupació a la comarca. Aquesta subvenció forma part del pla que ha impulsat el Servei d’Ocupació de Catalunya per crear nous llocs de treball a l’Anoia i a unes altres tres comarques amb una delicada situació econòmica.
 
 Aquest programa de la Generalitat, batejat amb el nom de “Treball a les quatre comarques”, preveu una inversió total d’1 milió d’euros, més de la meitat del qual els demana l’Anoia.
 
Cooperació històrica
L’acord entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada és un fet històric. És la primera vegada que les dues administracions col·laboren en un projecte comú d’aquestes característiques. Així ho va destacar el president del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, en la presentació del projecte. Boquete va afirmar que “les institucions no hem de competir, sinó cooperar sota un objectiu comú, que és fomentar el desenvolupament de la comarca”.
 
L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, va destacar la necessitat “d’unir esforços per donar resposta a les necessitats de la nostra població en uns temps difícils per accedir al món del treball”.
 
El projecte
El projecte que el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada presenten a aquesta convocatòria de la Generalitat preveu diverses actuacions. D’una banda, l’organització de jornades i seminaris en l’àmbit de les noves tecnologies. D’altra banda, la realització d’una campanya per difondre els projectes i les actuacions ocupacionals que es duen a terme a l’Anoia.
 
En tercer lloc, el projecte preveu l’organització de programes de qualificació professional, que es duran a terme amb la col·laboració d’entitats anoienques. I, finalment, es proposa la realització de programes específics per afavorir la inserció sociolaboral dels col·lectius amb majors dificultats.