El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, presidirà aquest dimecres, 22 de setembre, la inauguració de la Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés, a La Beguda Alta.

Maragall estarà acompanyat dels representats de la Mancomunitat de La Beguda Alta i les autoritats locals dels tres municipis dels quals depèn administrativament el nucli de La Beguda (Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons), així com de representants de la Diputació de Barcelona, els consells comarcals de l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès i la comunitat educativa, entre altres. La inauguració tindrà lloc a les 10.30h.

Ampliació recent

La Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés ha estat recentment ampliada. L’ampliació ha entrat en funcionament aquest mateix mes de setembre, coincidint amb el nou curs escolar. Aquesta actuació ha permès doblar la capacitat amb què el centre va iniciar la seva activitat l’any 2008. Així, la llar d’infants ha passat de les 2 aules i 30 places inicials a les 4 aules i 61 places actuals.

L’ampliació ha consistit en la creació d’una nova planta baixa amb dues aules de 45 metres quadrats cadascuna, equipades amb banys, vestuaris i magatzems. També s’hi ha fet una nova sala polivalent i una altra per a usos múltiples. En total el centre ha passat de 205 metres quadrats a 413.

Els treballs d’ampliació han comptat amb dues subvencions de la Generalitat de Catalunya amb un import total de 255.000 euros (un ajut de 155.000 euros del Departament d’Educació i un altre de 100.000 del PUOSC), així com una tercera subvenció de la Diputació de Barcelona de 130.000 euros. Aquests ajuts han permès finançar íntegrament l’actuació.

Solució a una històrica assignatura pendent

La Llar d’Infants Municipal Francesc Mata i Sanghés de la Beguda Alta va obrir portes el setembre del 2008 per donar resposta a una històrica assignatura pendent. Fins aleshores La Beguda no disposava d’escola bressol i les famílies havien d’escolaritzar els seus fills i filles en centres de poblacions veïnes.

El centre ocupa l’antiga escola de La Beguda, que el 2008 va ser totalment rehabilitada per a convertir-la en llar d’infants. L’actuació la va dur a terme l’Ajuntament de Masquefa, amb un pressupost de 165.000 euros.