El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (el CRARC de Masquefa) ha col·laborat en una nova iniciativa pedagògica. El centre ha participat en l’edició, per part de l’editorial COMBEL, d’una col·lecció de llibres per al públic infantil titulada “Fauna en perill”. Els animals dels quals tractarà la col·lecció seran sempre espècies amenaçades o en perill d’extinció.
 
‘La salamandra’ i ‘La tortuga’
Els dos primers títols, La salamandra i La tortuga, han estat redactats per l’equip tècnic i científic del CRARC. L’Elisenda Queralt,  en Joaquim Soler i l’Albert Martínez, han elaborat els textos des del punt de vista de la biologia i conservació, però pensant amb els nens i nenes de més curtes edats. La col·lecció pretén conscienciar als més petits de la necessitat de protegir les espècies d’animals en perill de desaparèixer.
 
Llibres per llegir i treballar
Els llibres estan pensats per a ser llegits i treballats per lectors amb una edat compresa entre els 7 i 10 anys. Aquests no tan sols es llegeixen, sinó que permeten fer dels infants uns naturalistes. Així doncs s’ofereix la possibilitat de fer activitats didàctiques paral·leles, com ara complimentar una fitxa amb enganxines, respondre qüestions sobre la biologia dels animals en perill d’extinció, muntar un retallable a escala real, i finalment obtenir el carnet de naturalista. Totes les activitats estan pensades per a ser desenvolupades amb la participació de la família.
 
La col·lecció Fauna en perill, ha estat editada en llegua catalana i castellana i la trobareu a la venta en llibreries.