L’equip del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa, ha col·laborat en l’elaboració d’un nou tríptic informatiu sobre la tortuga mediterrània editat pel Parc Natural de la Serra de Montsant.

La publicació informa del projecte de conservació de l’espècie que, des de l’any 2005, s’està duent a terme en el parc, també amb la implicació del CRARC, que periòdicament hi allibera exemplars de tortugues mediterrànies després de ser rehabilitades en les seves instal·lacions.

El tríptic recull informació sobre els antecedents del projecte, el seu estat actual, la biologia d’aquesta espècie, i la distribució de la tortuga mediterrània i el seu estatus legal a Catalunya. Es tracta d’una visió ràpida però molt útil de la realitat de l’espècie en aquest espai protegit on la tortuga mediterrània ha tornat per a quedar-s’hi. El fet de donar a conèixer la fauna autòctona salvatge amenaçada que viu al Parc de Montsant permet conscienciar els usuaris d’aquest espai protegit de la importància de respectar l’espècie i les zones on viu.

El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya és un equipament únic a tot l’estat especialitzat en la rehabilitació d’aquests animals i un dels dos únics que hi ha a tot Europa. Els seus professionals també duen a terme treballs de recerca científica i participen en ponències i congressos, a més de publicar articles en revistes especialitzades. Una altra de les missions del centre és la divulgació mediambiental. El CRARC atén diàriament escoles, esplais i grups d’arreu de Catalunya que volen aprendre sobre el món dels rèptils i els amfibis. A més, fa una important funció sensibilitzadora, alertant del comportament de persones que compren animals exòtics com cocodrils, llangardaixos, serps o tortugues i acaben abandonant les mascotes quan es fan grans.

(Descarregueu-vos el tríptic)