Joaquim Soler, director tècnic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (el CRARC de Masquefa), va assistir, dijous 1 d’octubre, al programa Espai Terra de TV3, que dirigeix i presenta el meteoròleg Tomàs Molina.

Soler va portar al plató dues de les serps que viuen al CRARC en captivitat, amb l’objectiu des desmitificar la mala imatge que tenen aquest tipus d’invertebrats i al mateix temps ressaltar la seva importància per a l’ecosistema. I és que les serps exerceixen un control important sobre els rosegadors com les rates o els ratolins, que són els principals destructors de les collites i aliments d’arreu del món.

El director del CRARC de Masquefa també va donar a conèixer algunes de les tasques que porta a terme aquest centre. Entre aquestes, destaca la d’acollir espècies exòtiques, com algunes serps, que van ser abandonades per particulars que les havien tingut a casa com a mascotes. En aquest sentit, Joaquim Soler va reiterar, durant el programa, que és molt important que aquestes serps exòtiques estiguin en captivitat, perquè alliberar-les podria posar en perill l’equilibri autòcton de la zona.

Si us vau perdre el programa, el podeu veure aquí.